|
|
"Polisim" dedi yutturamadı
Beyoğlu'nda sahtecilik yaptığı öğrenilen Engin Yıldırım'ın evine baskın düzenlendi. Polise, "Ben de polisim" diyerek kimlik gösteren Yıldırım'ın kimliğinin sahte olduğu ve bu kimlikleri sattığı belirlendi
İSTANBUL Mali Şube Müdürlüğü ekipleri Beyoğlu'nda Engin Yıldırım isimli kişinin sahte kimlik düzenlediği ayrıca orta, lise ve yüksekokul diplomaları sattığı ihbarı üzerine evine baskın düzenledi. Baskın sırasında neye uğradığını şaşıran Yıldırım, kendisinin sahtekar olmadığını, tam aksine polis olduğunu belirterek, düzenlediği sahte polis kimliğini polislere gösterdi.
5 BİN DOLARA KİMLİK
Yıldırım'ı gözaltına alan polislerin evde yaptığı aramalarda çok sayıda sahte polis kimliği, polis dergilerine ait personel kimliği, değişik okullara ait diplomalar, çok sayıda vergi dairesi, noter ve okullara ait kaşeler ele geçirildi. Yıldırım'ın 3 bin dolara pasaport, 5 bin dolara da polis kimliği yaparak sattığı öğrenildi. Yıldırım, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
SERDAR CANIPEK
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|