kapat

08.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Villada 2 trilyon lira yakmaya çalışmışlar
HİZBULLAH'IN lideri Hüseyin Velioğlu'nun ölü olarak ele geçirildiği İstanbul Beykoz'daki villada çatışma sırasında militanlar tarafından yakılmaya çalışılan paranın, çoğunluğu döviz olmak üzere yaklaşık 2 trilyon lira olduğu ortaya çıktı.

Hizbullah'ın onlarca trilyon liralık maddi kaynağının tek sorumlusu olan Sülhaddin Ürük'ün topladığı bu paranın örgüte silah, gayrimenkul ve taşıt alınması için kullanılmak üzere Velioğlu'nun eli altında hazır tutulduğu belirlendi.

Ermeni asıllı olduğu saptanan ve Velioğlu'ndan sonra örgütün en güçlü isimlerinden biri olan Ürük, örgüte ait paraları nakit olarak tutmak yerine Diyarbakır, Batman, Mardin, İstanbul, Konya, Adana, Mersin gibi değişik illerde onlarca ev, apartman, villa, otomobil, kamyon ve taksi satın alıyordu. Satın alınan örgüt evleri daha çok örgütsel amaçlı kullanılırken; bazıları ise kiraya verilerek kira gelirleri örgüte aktarılıyordu. Örgütün satın aldığı taksi, minibüs, kamyon, otobüs gibi ulaşım ve nakliye araçlarından sağlanan gelir de yine örgütün kasasına akıyordu.

Hizbullah'ın tahsilatçı elemanlarının topladığı trilyonlarca lira önce Velioğlu ile Ürük'e nakit olarak ulaştırılıyor, ne yapılacağına onlar karar veriyordu.

Hizbullahçı'nın babası vuruldu
ŞANLIURFA'NIN Ceylanpınar ilçesinde Hizbullah'a yönelik düzenlenen operasyonda çatışma çıkınca örgütün ilçe sorumlularından olduğu kaydedilen ve halen aranan Lütfü Bayol'un babası Şeyho Bayol öldü. Bir duyumu değerlendiren güvenlik kuvvetleri, ilçenin Ankara Mahallesi'nde Şeyho Bayol'un (65) evine operasyon düzenlemişti. Operasyon sırasında, güvenlik kuvvetlerine ateş açılması üzerine çatışma çıktı.

Suçlanan vali kendini savundu
BATMAN eski Valisi Salih Şarman, Valiliği döneminde ithal edilen silahların kaybolup Hizbullah'ın eline geçtiği iddialarını yalanlayarak, "Silah ithali için Başbakanlık'tan onay aldık" dedi. İddiaları, "uydurma, iftiralarla dolu" şeklinde nitelendiren Şarman, hiç bir suçlamanın aslının olmadığını söyledi. Şarman, "Bizim tarafımızdan yapılmış hiçbir eksik yoktur" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır