kapat

04.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
1 ayda 1300 kişi 20 yıllık konut kredisi kullandı
Vakıflar Bankası bir ay önce başlattığı 20 yıl vadeli konut kredisinden 9 trilyon lira kaynak kullandırdı

Vakıfbank 27 Aralık 1999 tarihinde uygulamaya koyduğu ipoteğe dayalı uzun vadeli konut kredisinde bugüne kadar 9 trilyon liralık kredi kullandırdı.

Vakıfbank yaklaşık bir aylık sürede 9 trilyon lira tutarındaki krediyi, konut almak üzere kredi için başvuruda bulunan 1.300 kişiye kullandırdı.

Vakıfbank'ta halen konut kredisi almak için yaklaşık 10.000 başvuru bulunuyor.

Bir Vakıfbank yetkilisi, konut kredisi almak için bankaya çok yoğun talep olduğunu kaydederek, "Yapılan başvurular yaklaşık bir haftalık sürede sonuçlandırılıyor. Krediler için inanılmaz yoğunlukta talep var" dedi.

Bankanın sözkonusu kredi için ayırdığı 100 trilyon liralık kaynağın elde kaldığı şeklindeki iddiaların ise gerçeği yansıtmadığını ifade eden aynı yetkili, "Yaklaşık bir ayda 100 trilyon liranın dokuz trilyon lirası kullandırıldı. Bu aşamada bile kredinin yüzde 10'u verildi. Bu iyi bir rakam" dedi.

Yetkili, Vakfbank'ın 20 yıla kadar kullandırdığı konut kredisi için Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin tüm bölgelerinden talep geldiğini söyledi.

Faizi yüzde 2.5
Vakıflar Bankası ekonomideki gelişmeler çerçevesinde ev sahibi olmak isteyenlere 240 aya (20 yıl) kadar konut kredisi verebiliyor.

Konut kredisinden yararlanmak isteyen kişiler konutun ekspertiz değerinin yüzde 75'ine kadar kredi alabiliyor. Bankanın 20 yıla kadar kullandırdığı kredilerin faiz oranları vadelerine göre yüzde 4 ile yüzde 2.55 arasında değişiyor.

Vakıfbank, enflasyonun düşüşüne paralel olarak kredi faiz oranlarını yılda bir kez değerlendirecek ve gerekli görüldüğünde faiz oranları aşağı çekilecek. Bu uygulama daha önce kullanılan kredilere de yansıtılacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır