Vakıfbank 27 Aralık 1999 tarihinde uygulamaya koyduğu ipoteğe dayalı uzun vadeli konut kredisinde bugüne kadar 9 trilyon liralık kredi kullandırdı.
Vakıfbank yaklaşık bir aylık sürede 9 trilyon lira tutarındaki krediyi, konut almak üzere kredi için başvuruda bulunan 1.300 kişiye kullandırdı.
Vakıfbank'ta halen konut kredisi almak için yaklaşık 10.000 başvuru bulunuyor.
Bir Vakıfbank yetkilisi, konut kredisi almak için bankaya çok yoğun talep olduğunu kaydederek, "Yapılan başvurular yaklaşık bir haftalık sürede sonuçlandırılıyor. Krediler için inanılmaz yoğunlukta talep var" dedi.
Bankanın sözkonusu kredi için ayırdığı 100 trilyon liralık kaynağın elde kaldığı şeklindeki iddiaların ise gerçeği yansıtmadığını ifade eden aynı yetkili, "Yaklaşık bir ayda 100 trilyon liranın dokuz trilyon lirası kullandırıldı. Bu aşamada bile kredinin yüzde 10'u verildi. Bu iyi bir rakam" dedi.
Yetkili, Vakfbank'ın 20 yıla kadar kullandırdığı konut kredisi için Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin tüm bölgelerinden talep geldiğini söyledi.