kapat

03.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AHMET VARDAR(avardar@sabah.com.tr )


Cep telefonu mağdurları dava açabilirsiniz

Cep telefonları tahsilatlarında bize atılan kazıkları protesto için yazdığım yazı hayli ilgi gördü. Ve beni bu konuda destekleyenlere sonsuz teşekkürler ediyorum. Tabii bu arada bizi kaz yerine koyanlara dava açma ortamı da doğdu... Bu konuda bazı hayırsever avukat arkadaşlarımız ön ayak oluyorlar. Hatta davaları bedava da üstleniyorlar. Bir avukattan gelen bilgileri size aynen aktarıyorum.

"GSM operatörleri her ay sabit ücret adı altında en za 2.5 milyon para tahsil etmektedirler. Bu ücretin hiçbir hukuki dayanağı yoktur, keyfidir. Bu durum Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından da tespit edilmiştir. Ancak bu durumun iptali ve şimdiye kadar ödenen paraların iadesi için abonelerin "Sabit ücretin iptali ve bugüne kadar ödenen paraların iadesi" davası açması gerekmektedir.

Cep telefonları ile ilgili 2 türlü dava açabiliyorsunuz.

1- Sabit ücretin bir daha alınmaması için sözleşmenin bu maddesinin iptali...(Bu dava topluca açılabilir.)

2- Sabit ücretin alınmasının iptali ve şimdiye kadar alınan ücretin iadesi davası (Bu davanın masrafı yaklaşık 7.5 milyondur. Dosya, fot, tebliğ masrafları, harç'tır. Ödenen harcı dava sonunda karşı taraftan geri alırsınız. Bu davayı herkesin teker teker açması gerekiyor. B udava sözleşmenin iptali ve tazminat davası olduğundan tüketici davaları ile ilgisi yoktur ve harç ödemek zorundasınız.)

Bu davalarla ilgili dilekçeleri isteyenlere fakslarım, yetkili ve görevli mahkemeleri belirtir, prosedürü de açıklarım. Kendileri açar ve takip edebilirler. Davaların her ikisi de İstanbul'da açılacaktır. Bu davalarda kural şirket merkezlerinin olduğu yer mahkemeleridir. Duruşmalarda bulunmak zorunludur, aksi takdirde dava takipsizlikten dolayı sürer.

İsteyenler bir avukata veya bana vekalet verirler. Kendi davamla birlikte hepsine topluca girerim. Bu davalardan herhangi bir vekalet ücreti talep etmiyorum. Başka sorularınız için telefon numaralarım;

Tel: 0212- 292 10 69- 0212- 292 10 76

Faks: 0212- 292 05 38

İlknur Demiryol"

Şu sokak köpekleri...
Şu sokak köpeklerinden bahsettiğimiz zaman kimlerden tepki alacağımı biliyorum. Özellikle bazı yufka yürekli, nazik hanımefendiler hemen ortaya çıkıp, "Aman bu köpeklere dokunmayın" diyorlar. Ama bir tanesi de onları evine alıp, besleme zahmetine katlanmıyor. Hadi fazla uzatmadan Erenköy-Sahrayıcedid'teki köpeklerden bahsedeyim. Bu semt hala köpek dolu... Özellikle gece yarısı aralarındaki kavgalardan dolayı vatandaşlar uyuyamıyor. Çocuklar da sokağa çıkamaz oldu. Ben belediyeden ümidi kestim, şu hayırsever ve vicdanlı hanımlara sesleniyorum; Bari siz o tarafa bir uğrayın da şu sokak köpeklerine insanı muamele yaparak, orayı terk etmelerini sağlayın. Bütün ümidim sizlersiniz.

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır