kapat

03.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
HINCAL ULUÇ(uluch@sabah.com.tr )


F.Bahçe'yi kurtaracak adam!..

Önce Fenerbahçe kurtarılacak halde mi, ona bakalım?.. Evet..

Hayır.. Söz konusu futbol, basketbol ve voleybol liglerindeki durum değil. Her klübün inişleri çıkışları olabilir.

Fenerbahçe, klübün bugün içinde bulunduğu yönetsel kaostan kurtarılmalıdır.

Fenerbahçe, doğrudan kongresine dayalı, sağlıklı bir düzene kavuşturulmalıdır. Bu yapılamazsa, bugünkü kaos, klüpte hep sürecektir.

Şimdi manzaraya bakın..

Aziz Yıldırım, yangından mal kaçırır gibi istifaya mecbur edildi.

Peki ne oldu o günden bugüne..

Yıldırım'ın kellesini isteyen guruplar, köşe yazarları ve her Fenerbahçe başkanının altını oyduğu takdirde, tribünlerde "Ali Şen Başkan, Fenerbahçe şampiyon" çığlıklarını keyifle izlemeye devam edeceğini bilen Bodrumlu, yeni bir aday ortaya koyamadılar.

Faik Çetiner'in atv'de yaptığı açık oturum, gelecekteki tek başkan adayının gene Aziz Yıldırım olduğunu ortaya koydu..

Aziz Yıldırım "Hayır" derse, Fenerbahçe sahipsiz..

Peki "Evet" derse ve yeniden göreve gelirse, ne değişecek?..

En iyimser yorumla, "Yıldırım hatalarından ders alacak. Daha aklı başında bir yönetim kuracak. Geçmişteki yanlışlara düşmeyecek" denebilir..

Ama sorun Aziz Yıldırım değildi ki..

Sorun, Aziz Yıldırım'a bu yanlışları yaptıranların hepsinin gene köşe başlarında oluşu, gene onun altını oymaya devam edecekleri..

Yıldırım, gene işe en başta gruplara ödünler vererek başlayacak. Gene köşe yazılarından şaşkına dönecek, gene Bodrum'a endeksli kararlar alarak, klübü kısa zamanda gene bugünkü günlere getirecek..

Tertemiz, sapasağlam Yıldırım bir yılda ne hale geldi.. Bu kadar yıpranmış Yıldırım ne kadar dayanır sizce?..

O zaman ısrar neden?..

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'dan başka başkan olacak adam yok mu?..

Ali Şen, Bodrum'daki ünlü yemekte bana "Galatasaray'a en çok ne için gıpta ediyorum biliyor musun?.. Bir başkan gidiyor yerini alacak enaz 10 adam var.. Oysa şu Fener camiasına bak, ben gidersem kim gelir" demişti.. (Hemen yalanlayacak, iddiaya girerim..)

Bu görüşe katılmıyorum..

Fenerbahçe'de yönetime gelecek, başkan olacak pırıl pırıl insanlar var.. Onlar aday olmayı bile istemiyorlar. Çünkü biliyorlar ki, Fenerbahçe'de başkan kongre tarafından seçilmiyor, gruplar tarafından atanıyor. Eğer onların taleplerini kabul etmezsen seçilme şansın yok. Kabul edersen, bu defa sen, sen olmaktan çıkıyor, kukla haline geliyorsun. Hangi aklı başında adam böyle bir durumu kabul edebilir?..

Fenerbahçe'de kaosun sona ermesi, bir, sadece bir defacık, kongrenin klübün kaderine sahip çıkması ve grup liderlerine "Hadi ordan" demesi ile mümkün..

Böyle bir ortamda, Fenerbahçe'yi sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en modern klüplerinden biri yapacak bir "Adam" tanıyorum..

Yöneticilik hayatı benzersiz başarılarla dolu, eserleri meydanda.. Ve tanıdığım en samimi, en yürekten Fenerbahçelilerden biri..

Burhan Karaçam!..

Yapı Kredi Bankası'nın unutulmaz Genel Müdürü..

Fenerbahçe kongresi, eğer güvenir ve klübü yeniden yapılanmak üzere, dikkat buyurun, futbolda şampiyon olmak değil, klübü, yeniden yapılandırmak, Fenerbahçe'yi sadece parası olanların yönetimine bir daha mahkum etmeyecek sağlıklı bir yapıya kavuşturmak üzere, tüzük değişikliği dahil, her türlü yetkiyi vererek Karaçam'ı seçerse, iki yıl içinde öyle bir mucize yaşanır ki, şaşar kalırsınız..

O zaman, işte bu klübü hep kaosta tutmakta şu veya bu şekilde menfaatı olanlar, bir daha yönetimi sarsamazlar.. Çünkü yönetime ceplerinde para olmasından başka niteliği olmayanlar değil, Fenerbahçe gibi bir potansiyel dünya klübünü yönetmeye layık beyinler ve değerler gelir.

Bir Galatasaraylı'nın Fenerbahçe'yi bu kadar yüceltecek bir öneri sahibi olması sizi şaşırtmasın.

Ben sadece burnunun ucuna bakan körlerden değilim. Fenerbahçe ne kadar yücelirse, Galatasaray'ı o kadar iter, biliyorum. Birlikte Avrupa'nın tepesine yürürler..

Fenerbahçe kongresi, bir defalık silkinecek mi?.. Bir defalık üç grup patronunun emir eri, onay makamı olmaktan vazgeçip, klübün kaderine sahip çıkacak mı?.

İşte o kongre ve bu Burhan Karaçam, Fenerbahçe'yi hem de öyle bir kurtarır ki!.

Gerisi..

Belki kaos, daha şiddetle yeniden dönmek üzere birkaç ay daha ertelenir. Hepsi o!..

Ateş olmayan yerde..

Mustafa Hoca'nın yolu!..

Leicesterli Mustafa İzzet'te ısrarı ve onu ikna için bizzat devreye girmesi Mustafa Denizli'nin nihayet doğru yolda olduğunun işareti gibi geldi bana..

Avrupa Şampiyonası'nda elemeleri geçerek görevini tamamlayan bu takımın, finallerde büyük revizyondan geçmesi gerektiğini ileri sürenlere karşı, Denizli "Ali Eren, mayısa kadar iyileşecekse, Dünya kupası elemelerinden ikisini bu araya alır, cezasını çekmesini sağlarım" diyecek kadar, mevcut kadrosuna şartlanmıştı. Denizli nihayet, Saffetler, Ümit Karanlar ve emekli olması gereken aslarla, finali götüremeyeceğini hissetmiş olmalı..

Bu takımda radikal değişimler şart..

Golü koklayan, pozisyon olan her yerde biten Ahmet Dursun mesela.. Emre mesela, Mustafa İzzet mesela, bu takımın temel direkleri olmalı artık.

Bu sebeble biz, Avrupa finalleri öncesi bol hazırlık maçı istedik. Denizli, hâlâ bir hazırlık programı hazırlamış değil oysa.. Rakipler harıl harıl çalışırken..

Mustafa İzzet'i ikna etmek yetmez hocam..

Önce kendini ikna et ve kolları sıva..

Bu kadar rehavet, bu kadar keyif yeter.. Avrupa şampiyonası finallerine kaç ay kaldığını sayman için tek elinin parmakları bile yeter artık!..

Peki ne yaptın bugüne kadar?..

Ya da ne zaman başlayacaksın?.

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır