kapat

03.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Clinton'dan Ecevit'e: İnterneti ben patlattım
Ecevit: "Clinton, Davos'ta 'ben başkan seçildiğimde sadece 50 web sitesi vardı. Şimdi 50 milyonu aştı' dedi."

BAŞBAKAN Ecevit, dün Meclis'te partisinin grup toplantısında Hizbullah operasyonları, cumhurbaşkanlığı seçimi ve Davos izlenimlerini anlattı. Ecevit, "Hizbullah harekatı, bu cinayet örgütünün kaynağı tüm yurtta kurutuluncaya kadar sürecektir" dedi. Cumhurbaşkanlığı ile ilgili olarak ise "Anayasa değişikliği konusunda Meclis'teki tüm partilerin yönetimleri görüş birliğine varmışlardır. Bu görüş birliğinin Genel Kurul'da da sağlanacağını umarım" diye konuştu.

DAVOS İZLENİMLERİ
Ecevit, Davos toplantısına değinirken Türkiye'nin başarısından söz etti. "Toplantının öncelikli konusu, globalleşme sürecinin ekonomiye, siyasete ve sosyal konulara olası etkileriydi" diyen Ecevit, büyük iş ve finans çevrelerinin Türkiye'ye ilgisinin arttığını da vurguladı.

Başbakan Ecevit, Türkiye'nin öneminin gittikçe arttığını, bölgedeki gelişmeler ve olasılıkların Türkiye'den sorulduğunu belirterek şöyle devam etti: "Bu durumda bölgeyle ilgili sorumluluğumuzda artmış oluyor. Yeni iletişim, bilgisayar, internet teknolojisi sadece fiziksel anlamda sınırları değil, düşüncel anlamda sınırları da başdöndürücü bir hızda zorluyor. ABD Başkanı Clinton, Davos'ta 'Ben başkan seçildiğimde sadece 50 veb sitesi vardı. Şimdi bu sayı 50 milyonu aştı' dedi. Eğer bu teknolojilerin sağladığı olanakları ve Türkiye'ye sağladığı ilgiyi zamanında ve iyi değerlendirebilirsek Atatürk'ün gösterdiği hedefe, yani çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne kısa sürede ulaşabilmek bir hayal olmayacaktır ve Türkiye 21. yüzyılın önde gelen bir devleti olabilecektir. Bazı devletler Türkiye ile ilgili hesaplarını buna göre yapmaya başlayacaklardır."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır