kapat

03.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


1907 Derneği

Ortaya pek çıkmayan ciddi F.Bahçeli işadamları 8 yıl önce bir dernek kurdular. Adına da, kulübün kuruluş yılını alarak, "1907 Fenerbahçeliler Derneği" dediler. Çok memnun olmuştum. Çünkü iş dünyamızda, bürokraside ve ülkemizin en önemli yerlerinde başarılı olan çok F.Bahçeli tanıyordum. Kulüpte bir gün görev almak istiyorlardı. Ancak F.Bahçe'deki grupları beğenmiyorlar; onlarla kavgaya girmek istemiyorlardı. İşte bu büyük F.Bahçeliler böyle bir dernek kurduklarında, büyük bir coşkuyla "Şimdi tamam. Bundan sonra F.Bahçe başkan sıkıntısı çekmeyecektir" dediğimi hatırlıyorum.

Güven Sazak başkanlığındaki yönetim kurulu, 1907 Derneği'ne basketbol şubesini tam yetkiyle idare etmeleri için verdi. Şampiyon olmadılar, ancak bu şubede görevlerini yaptıklarına inandılar.

1974'te Güven Sazak'ın da üyesi olduğu ve Emin Cankurtaran'ın başkanlığındaki yönetim kurulu da, basketbol şubesini tam yetkiyle yönetmesi için Ali Şen'e vermişti. Kulüpten bir lira talep etmemiştim. "Basketbol takımı küme düşer" demişlerdi. "Emin Cankurtaran, kötü basketbol takımını Ali Şen'e önü kesilsin diye verdi" gibi dedikodular da vardı. Halbuki gerçek öyle değildi. Hiçbir artniyet aramaksızın işe koyuldum ve "Küme düşer" denen takımı, o yılların devi Eczacıbaşı ve Şekerspor ile beraber ligin başına oturttum. F.Bahçelilik ayrı bir duygudur. Yöneticilik fedakârlık ister, cesaret ister. Bu görevi kabul ettiğimde bir saniye bile düşünmedim. Salonları doldurmuştuk. Bütün giderleri ben karşılamıştım. 1907 Derneği'nin yıllar sonra F.Bahçe için yaptığı da, işte buydu.

Üye olmayı istediler; yapıldı
Son başkanlığımda 1907 yöneticilerini kulübe davet ettim. Yaptıkları hizmetin doğru, ancak yetersiz olduğunu söyledim. Bünyesinde iş dünyamızın ünlülerini toplayan bu derneğin, sadece yıllar önce Ali Şen'in tek başına, hem de en zor dönemde idare ettiği basketbol şubesiyle yetinmeyip, kulübü yönetmeye talip olması gerektiğini söyledim.

"Üye olmak istiyoruz, üye olamıyoruz" demeleri haklı bir şikayetti. Bütün F.Bahçeliler'in ortak şikayetiydi bu. Tüzükteki 9 maddeyi değiştirdik. F.Bahçe'nin kapılarını F.Bahçeliler'e açtık. 300'den fazla 1907 Derneği üyesi kulübe üye oldu. Ama ne yazık ki orada kaldılar.

Dernek üyelerinin kulüpte aktif yöneticiliğe geçmelerini istiyordum. Yönetim kurulunda çok keyifle çalıştığım başta Rint Akyüz gibi bu dernek üyeleri vardı. Kendilerinden çok da istifade ettim. Bugünkü yönetimde de vardılar. Ancak F.Bahçe, tarihinin en kötü durumunu yaşıyor. F.Bahçe ne yazık ki en sönük, en bunalımlı dönemini yaşıyor. Taraftar küsmüş, bıkmış, umudu kırılmış. Maçlara gitmiyor; televizyonda bile seyretmiyor.

1907 Derneği'nin görevi üstlenme sırası gelmiştir. "Üye olamıyoruz" diyorlardı, onları üye yaptım. "Karşımızda gruplar var" demesinler. Ben gruplara karşı aday olduğumda, gruplar bunları faydalı gördüğünde bana fren yapmadılar, yanıma geldiler. Böyle lüzumsuz polemiklere girilmemeli. 1907 Derneği üyeleri içinde başkan olacak, yönetim kurulunu teşkil edecek çok kıymetli insanlar var. Zaman şimdidir.

Artık başkanlık zamanı
Bu dernek için son kez bu göreve davet yazısını yazıyorum. "Uzaktan sevmek, aşkların en güzeli" bir şarkı... Hem de güzel bir şarkı. Ancak romantizmin zamanı değil. 1907 Derneği elini taşın altına soksun, F.Bahçelilikleri'ni göstersin. Liste yapsınlar, çıkıp, tüm kongre üyelerine, "İşte buradayız, göreve talibiz" desinler. "Proje üretiyoruz, fikirler sunuyoruz"; bunlar geçen fasıllardı. Projelerine, fikirlerine, basketbol yatırımlarına ve hizmetlerine teşekkürler. Ancak boynu bükük, gururu incinmiş F.Bahçeliler'i ayağa kaldıracak, kitleleri sürükleyecek bir başkana ve yönetime ihtiyacımız var. Sandıklarda buruşmuş F.Bahçe bayraklarını çıkartıp, ütületecek bir başkana ihtiyacımız var. Silik, futbolcularından şüphe eden, onlara hakaret eden başkanlarla F.Bahçe'nin daha fazla küçülmesine hiçbir F.Bahçeli izin vermeyecektir.

1907 Derneği üyeleri ya ortaya çıkın, bütün bu kitleyi peşinizde sürükleyin. Ya da, "Büyük F.Bahçe için projeler üretiyoruz, fikirler üretiyoruz" demeyin. Çünkü üreteceğiniz projeleri tatbik etmek için başkanı aranızdan çıkartmanız gerekmektedir.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır