kapat

03.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Ayakta kalan

Eski çamlar bardak oldu. Böyle teknik direktör değiştirerek, iki günde takımdan mükemmel futbol bekleyemezsiniz. Düzelme, yavaş yavaş olur. G.Saray düzenini iki yılda oturttu. Trabzonspor ise ne yapması gerektiğine üç yıldır bir türlü karar veremedi.

Çok keyifli bir maçtı. Çok güzel hareketler de vardı; hatalar da... İlk yarı Trabzonspor üç net pozisyon yakaladı. Birini gol yaptı. Onda da top G.Saray'da. Herkes hücuma çıkmayı düşünüyor. Yelpaze gibi açılmışlar. Rakibe bir top. 4 kişi arasından Vugrineç golü buluyor.

İkinci yarı kontrol tamamen G.Saray'a geçiyor. Trabzon, yarı alanından çıkamıyor. Hem de 1-0 galipler. İşte burada Giray Bulak'ı eleştiririz. Özellikle Fatih ve birkaç kişi daha sahada yürüyorlar. Değişiklik yapması gerekir. O da bizim gibi maçı seyrediyor. Öbür tarafta, Terim bakıyor ki yandan çok iyi hava topları geliyor, ama Hakan'ın yanına girecek birisi yok; Hasan Şaş'ın yerine Marcio'yu alarak rakibin iki uzunla mücadele etmesini sağlıyor. Nitekim Hakan'ın çıktığı topta Sergen onun boşluğuna girip ilk golü yapıyor.

Hak eden kazandı
G.Saray maçın genelinde daha kontrollü oynadı. İkili mücadeleleri daha fazla kazandı. Topla daha çok oynadı. Hücumu daha fazla düşündü. Ve ileride kalabalıklaştı. İşini şansa bırakmadı. Turu Trabzon atlasa, G.Saray'a yazık olurdu.

Oyuncu değişikliklerinden sonra Trabzonspor yine sahneye çıktı. Ama süre daraldı. Şu bir gerçek; Trabzon artık karar verip belli bir sistemde yürümeli...

Sergen iki gol attı. Ama daha G.Saray'a tam uyumlu değil. Zamanla olabilir. Onun dasüresi kısa... Taffarel dün gece maçı çeviren adamdı. Cepheden gelen bütün toplarda başarılı oldu.

Oğuz Sarvan birkaç ikili mücadele dışında, böyle stres yüklü maçı mükemmel yönetti. Daha oyunun ilk dakikasında iki takıma da gösterdiği sarı kartla olası bir yangının üstüne köpüğü sıkıverdi. Bundan sonra da zaten direksiyon hep elindeydi. İlk yarıda Birol Budan'ın Trabzon aleyhine kaldırdığı ama ofsayt olmayan pozisyonda Oğuz Sarvan oyunu doğru devam ettirdi. Fakat pozisyon devamında Birol Budan'ı Giray Bulak dahil yedek kulübesi sanki dut ağacı gibi budadılar. Sarvan buna seyirci kalmamalıydı.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır