kapat

03.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bülent Ersoy meşgulmüş Pınar Eliçe'yi götürmüşler
Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi Hanamov sonunda sessizliğini bozdu ve Sabah'a konuştu. Büyükelçi, "Türkmenbaşı ciddi adamdır, öyle şey yapmaz" dedi.

Türkiye-Türkmenistan ilişkileri son günlerde ses sanatçısı Pınar Eliçe'nin ismiyle birlikte anılıyor. Türkmenistan Büyükelçiliği ise uzun süredir bu konudaki soruları yanıtsız bırakıyor. Sonunda Türkmenistan sessizliğini bozdu. Büyükelçi Nurmuhammet Hanamov SABAH'a konuştu.

Büyükelçi Hanamov, Eliçe haberlerinden duyduğu sıkıntıyı da gözler önüne serdi. Büyükelçi bir ara makam odasının duvarını süsleyen ve birbirinden güzel Türkmen kızlarının fotoğraflarının yeraldığı takvimi gösterdi "Bizde ne güzel kızlar var. Türkmenbaşı istese orada bulamıyor mu? Ama öyle işler yapmaz. Ailesi var torunları var. Yapar mı canım?" dedi. Büyükelçi Hanamov Pınar Eliçe yerine Ebru Gündeş'i tercih ettiğini de söyledi.

"Türkmenbaşı ciddi adamdır"
Büyükelçi Hanamov SABAH'ın sorularını şöyle cevapladı:

* Hükümetinizin Eliçe olayından rahatsızlık duyduğu ve Türkiye'ye protesto notası verdiğini doğru mu?

- Hanamov : Hayır, nota diye bir şey yok. Ama siz Türkmenistan vatandaşı olsanız kendiniz ne hissedersiniz bu konuda? Türkmenbaşı ciddi insandır. Öyle bir şey yapmaz. Hiç anlamıyorum, sansasyon, kafasından geçeni yazmak Türkiye'de adet midir? Türkmen-Türk dostluk günü oluşturulmuş, bundan sonra her yılın 21 Ocak'ında bayram olacak. Bu bir ilktir. Hangi ülke böyle bir bayram yaptı. Bunu Türkiye değil Türkmenistan yaptı. Türkmenistan bunu neden yapıyor. Çünkü Türkmenbaşı, Türkiye, Türk işadamları ve Türk şirketlerine çok destek veriyor bunu kendisi de o gün söyledi.

* Türkmenistan Pınar Eliçe'ye neden pasaport verdi?

- Hanamov: Pasaport sadece o şarkıcıya değil, 200'den fazla Türk vatandaşına verildi. Sanatçılar arasında ilk pasaport alan İbrahim Tatlıses'tir.

* Siz beğeniyor musunuz Pınar Eliçe'yi?

- Büyükelçi Hanamov: Ben gerçekten pek onu tanımam.

* Televizyonda seyrediyorsunuz herhalde...

- Hanamov: Seyrediyorum. Ama ondan daha iyi şarkıcılar var. Öyle bir şey olsa Türkmenistan'ın başkanı için ne kadar güzel kızlar var.

* Eliçe yeniden Türkmenistan'a gelecekmiş

- Hanamov: Hiç bilmiyorum. Onu Türkmenistan'a Türkmenbaşı davet etmedi ki. Yüksel Bey davet etti. Bülent Ersoy ve Safiye Soyman da davet edilmiş. Onlar aynı zamanda meşgulmuş, gidememişler, bunu almış götürmüşler. Onu getir diye kimse bir şey söylemiş.

* Siz dinliyor musunuz Pınar Eliçe'nin şarkılarını?

- Büyükelçi Hanamov: Evet ama Türkiye'de ondan daha iyi şarkıcılar var.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır