kapat

03.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sansar Şeyho!
300 tane kasa soydu. 18 yıl kesinleşmiş cezası var... 3 avukat tutup 4 ayda tahliye oldu...

TÜRKİYE'de murç ve levye ile kasa açmayı başaran ilk hırsız olan ve kasa hırsızların duayeni olarak tanınan Şeyho Yıldırım, cezaevinden yine kurtuldu. Geçtiğimiz Ekim'de son yetiştirdiği çırağı Mehmet Çoşkun ile Küçükçekmece'de bir işyerinde hırsızlık yaparken polis tarafından ayağından vurularak yakalanan Şeyho, 18 yıllık kesinleşmiş cezasına rağmen serbest kaldı.

3 AVUKAT TUTTU
ÜÇÜNCÜ kez cezaevine giren Şeyho Yıldırım, 3 avukat tuttu. Avukatlar, mahkemede, müvekillerinin hırsızlığın meydana geldiği olay gününde, tesadüfen yoldan geçtiğini bu sırada hırsızlıkta kullanılan levyenin diğer hırsız tarafından fırlatılarak yanına düştüğünü öne sürdü. Bu ifadeler üzerine Şeyho Yıldırım tahliye oldu.

Şeyho'nun dosyası kabarık. Şimdiye kadar 300'e yakın kasa soyan Şeyho Yıldırım'ın suç dosyası ise oldukça kabarık. 1980'li yılların başında kendince geliştirdiği murç ve levye yöntemiyle yüzlerce kasa soyan Şeyho, 1985 yılında 110 kasa hırsızlığı suçundan yakalandı. Yaklaşık 3 yıl cezaevinde yattıktan sonra çıkan Şeyho, Esenler'de kahvehane işletmeçiliğine başladı. Ancak bir süre sonra tekrar hırsızlığa başlayan Şeyho, ikinci kez 1990 yılında 80 kasa hırsızlığı suçundan polis tarafından yakalandı. Süren mahkeme sonucu 18 yıl ceza yiyen duayen hırsız Şeyho, 1995 yılında iyi halinden ötürü şartlı tahliye oldu. Suçlu bulunursa infazı yanacak, bulunmazsa geçmiş infazı uygulanmayacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır