kapat

03.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
5 yıl daha böyleyiz
Büyükşehir Belediyesi'nin şehiriçi ulaşıma soluk aldıracak projeleri yeterli kaynak sağlanabilirse tam olarak ancak 2005 yılında devreye girecek

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'ne bağlı Ulaşım A. Ş. Genel Müdürü Abdurrahman Gündoğdu şehiriçi ulaşım projeleri hayata geçirilebilirse 2005 yılında trafiğin büyük ölçüde rahatlayacağını söyledi. Kısa vadede 300 milyon dolarlık yatırım programı hazırlandı. 5 yıllık yatırım programının finansman ihtiyacı ise 10 milyar dolar. Raylı sistem ağırlıklı projelerin 2005 yılında tam kapasiteyle hizmet verebilmesi, bu kaynağın sağlanmasına bağlı... Ulaşım A. Ş. Genel Müdürü Gündoğdu "2005'te şehiriçi ulaşımın yüzde 25'ini raylı sisteme bağlamayı planlıyoruz. Yapacağımız yatırımlarla İstanbul'da ulaşımı hissedilir şekilde rahatlatacağız" dedi. Gündoğdu, metronun Taksim-4. Levent hattını Nisan'da açacaklarını söyledi.

Hafif metrolar onay bekliyor
ULAŞIM A. Ş.'nin Harem-Kartal ve Üsküdar-Ümraniye hafif metro projeleri onay bekliyor. Karayolları ve Bayındırlık Bakanlığı'ndan onay çıkınca önce Harem-Kartal start alacak. Proje 250 milyon dolara malolacak. SonraÜsküdar-Ümraniye hattına sıra gelecek.

Haliç'e metro köprüsü
HALİÇ'e açılıp kapanabilen metro köprüsü yapılacak. Maliyet 50 milyon dolar. İkitelli-Otogar metrosu yapımı için de teklifler alındı. Metro tamamlandıktan sonra İkitelli'nin ulaşım sorunu kalmayacak. tüm tramvay ve metro duraklarında yenileme çalışmaları yapıldı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır