kapat

03.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yıkın bunları
Büyükşehir Belediyesi'nin raporuna göre Yerebatan'ı kurtarmak için üzerindeki binaları kaldırmak şart

SABAH-İSTANBUL'un ısrarlı yayınları üzerine, 40 milyar lira harcayarak Yerebatan Sarnıcı yanından geçen tramvay yolunun altına kauçuk yastıklar koyup titreşimleri önleyen Büyükşehir Belediyesi, gizlenen bir gerçeği gözler önüne serdi... Belediyeye bağlı Ulaşım A.Ş. tarafından hazırlanan raporda, tarihi sarnıcın üzerindeki binaları artık taşıyamadığına dikkat çekildi..

BELEDİYE tarafından hazırlanan raporda, bu çarpıcı gerçek şöyle özetlendi: "Sarnıç üzerinde İl Özel İdaresi binası, İl Genel Meclis binası, 7 katlı otel, 3 katlı dükkan ve restoranlar bulunmaktadır... Sarnıç üzerindeki tehdit asıl bu binaların ağırlığından kaynaklanmaktadır... Bu ağırlık yüzünden sarnıcın 9 adet sütunu çatlamış bulunmaktadır..."

BU RAPOR doğrultusunda konuştuğumuz uzmanlar, anıt eser olan Yerebatan Sarnıcı'nın üzerindeki ağırlıktan kurtulmaması halinde birgün çökebileceğine işaret etti ve şunları söyledi: "Bu kültür mirası yalnız bizim değil, bütün insanlığındır... Ve bu eserin yokolmasına seyirci kalmak ise en azından cinayettir.. Geçirilen her gün sarnıcın sonunu hazırlamaktadır."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır