kapat

03.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çakıcı'ya Uluç davasından yargı yok
YARGITAY 4. Ceza Dairesi, gazeteci Hıncal Uluç'un yaralanması davasında Alaattin Çakıcı hakkında, İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen "davanın zaman aşımı nedeniyle düşürülmesi" kararını, yasaya uygun bularak oybirliğiyle onadı.

Yargıtay'ın bu kararıyla Çakıcı, Hıncal Uluç davasından tümüyle kurtulmuş oldu. Yargıtay'ın benzer davalara emsal teşkil edecek olan kararında, sanığın Fransa'da tutuklanması ve sorgulanmasının "zaman aşımını kesecek işlemler olmadığı" belirtildi.

"YASAYA UYGUN"
Daire'nin kararı özetle şöyle: "... Sanığın Fransa'da tutuklanması, Suçluların İadesine Dair Avrupa Sözleşmesi'nin 16. maddesinde belirtilen 'iadeye ilişki' tutuklamadır. Sanığın bu ülkede Fransız makamları tarafından sorgulanması ise CMUK'un 135. maddesinde belirtilen anlamda bir sorgulama değildir. Öğretide baskın olan görüşe göre, iade amacıyla yapılan işlemler zaman aşımını kesmez. Yargıtay'ca verilen kararlarda da, zaman aşımını kesen sebeplerin TCK'nin 104. maddesinde tek tek sayıldığına dikkat çekilmiş ve bu sebepler dışında nedenlerin yorum yoluyla geliştirilemeyeceği vurgulanmıştır. İlgili savcılığın, 'davanın zaman aşımı süresine yönelik' temyiz istemi yerinde görülmediğinden, temyiz isteminin reddine ve İstanbul 6. Asliye Ceza'ca verilen hükmün, oybirliğiyle onanmasına karar verilmiştir..."

Ersin BAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır