kapat

03.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hizbullah'ta kadının ismi yok, cismi var
Gözaltındaki Hizbullah militanlarının 'kadınları' imam nikahlı; resmi nikah günah. "Cinayetlerden haberimiz yoktu" diyorlar

Hİzbullah soruşturması çerçevesinde kocalarıyla birlikte Ankara'da gözaltına alınan ve DGM Savcılığı tarafından önceki gün serbest bırakılan Nuran Aslan, Nesrin Aslan ve Sayha Tekin, Savcı Nuh Mete Yüksel'e verdikleri ifadelerde, terör örgütünün kadına bakış açısını da gözler önüne serdiler. Resmi nikahları, sosyal güvenceleri ve kocalarının gözünde hiç bir değeri bulunmayan kadınlar, "Kocalarımız 'kafir düzenin nikahı hem günah hem de geçersizdir' diye bizlere resmi nikah kıymadı" dediler.

GÖRMEDİM DUYMADIM
Örgütün üst düzey sorumlusu Mahmut Demir'in imam nikahlı eşi olan ve gözaltındayken doğum yapan Nuran Aslan, kocasının Hizbullah terör örgütüyle olan ilişkisinden habersiz olduğunu söyledi. Kocasının eve sık sık erkek misafir getirdiğini belirten Aslan, ifadesinde şunları söyledi:

"Kocam, eve erkek misafir geldiği zaman benim ortada görünmemi istemezdi. Böyle zamanlarda ben ayrı bir odada oturur ve misafirler gidene kadar çıkmazdım. Evimize gelen erkekler, zaman zaman da beraberlerinde eşlerini getirirlerdi. O zaman evimizde haremlik-selamlık uygulanır, kadınlarla erkekler bir araya gelmezdik. Erkekler kapalı kapılar ardında saatlerce toplantılar yapardı. Kadınlar ise bu süre içinde ayrı bir odada toplanır beklerdik. Erkeklerin toplantılarında neler konuşulduğu konusunda hiç bir fikrim yok. Zaten kocam toplantılarla ilgili soru sormama da izin vermezdi. Eşimin benden istediği, kendisine itaat etmem, tesettüre uygun şekilde giyinmem ve ev işleriyle ilgilenmemdi. Erkeklerin yaptığı toplantılarda, dini konuların konuşulduğunu tahmin ediyordum. Kocamın, Hizbullah örgütüyle olan ilişkisinden işlediği cinayetlerden ve kaçırma olaylarından haberim yoktu."

SAHTE KİMLİKLİ KADIN
Hizbullah militanı Mustafa Gözlüer'in imam nikahlı eşi Nesrin Aslan ile terör örgütü üyesi Burhan Özlüler'in imam nikahlı eşi Sayha Tekin de, savcılıktaki ifadelerinde, Nuran Aslan'ın ifadesine parelel açıklamalarda bulundular.

DGM Yedek Hakimliği tarafından tutuklanan Mustafa İpek'in imam nikahlı eşi Aysel Aldanmaz ise ifadesinde, kocasının Hizbullah'la olan ilişkisinden haberdar olduğunu ancak öldürme, kaçırma ve işkence eylemlerini bilmediğini söyledi.

Üzerinde "Nuray İpek" adına düzenlenmiş sahte kimlik bulunan Aysel Aldanmaz, sahte kimliği kocası Mustafa İpek'in temin ettiğini ve örgütle her hangi bir bağlantısı bulunmadığını ileri sürdü. Aldanmaz tutuklandı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır