kapat

03.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kabak Mardinli polisin başına patladı
Hizbullahçılardan ceptel ve mermi çıkmasıyla başlatılan soruşturmada, bir polisin telefonlu torbayı yanlışlıkla cezaevine gönderilen militana verdiği anlaşıldı

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından Eskişehir Cezaevi'ne teslim edilen Hizbullah militanlarının üzerinden cep telefonu, senet, mermi ve örgüt broşürlerinin çıkması üzerine, İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açıldı. Soruşturma, Mardin Emniyet Müdürlüğünde görevli bir polisin başına patladı.

Olay Mardin'de yakalanan bir militanın Ankara'ya getirilmesi ile başladı. Başbakanlık'ta gözaltına alınan Abdulsamet Yıldız'ın verdiği bilgiler doğrultusunda, otoları satmakla görevlendirilen Fahrettin Yıldız, Mardin'de yakalanıp Ankara'ya getirildi.

Gözaltına alınan ve şu anda Eskişehir Cezaevi'nde tutuklu bulunan Fahrettin Yıldız'ın Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirilmesi sırasında "adli emanete alınması gereken eşya" ile "kendi eşyasının" bulunduğu torbalar karıştı. Mardin Emniyetinde görevli bir polisin militana cezaevine gönderilirken yanlışlıkla içinde cep telefonları bulunan torbayı verdiği belirlendi. Yanlışlık için bir kasıt görülmedi ve Mardin'den gelen polis memurunun yorgunluktan dolayı hata yaptığı bildirildi.

İHMALKARLIK
Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ankara Emniyet müdürlüğü olayla ilgili soruşturmaya başladı. Ankara Emniyet Müdürü Kemal İskender "Görevlilerimizin yorgunluğundan kaynaklanan, sehven yapılmış bir ihmal söz konusudur. Bu ihmal, Eskişehir Cezaevi'nde ortaya çıkmıştır.

Kasıt yoktur. Konuyla ilgili idari soruşturma yapılmaktadır" dedi.İçişleri Bakanı Sadettin Tantan da Emniyet Genel Müdürlüğü'nü arayarak inceleme başlatılmasını istedi. Tantan'ın bu isteği üzerine olayı araştırmak için Polis Teftiş Kurulu'ndan iki Polis Başmüfettişi inceleme yapıp rapor hazırlamakla görevlendirildi. Rıdvan UYSAL (SHA)

Cezaevinde kameralı kontrol
Hİzbullah örgütüne mensup 12 kişinin bulunduğu Eskişehir Özel Tip Cezaevi'nde sıkı güvenlik önlemleri alındı. Cezaevinde ikişer ve üçer kişilik odalarda kalan Hizbullahçılar, 24 saat kamerayla kontrol altında tutuluyor. Hareketleri sürekli izlenen ve aralarında örgütün sözde askeri kanat sorumlusu Mahmut Demir ve Başbakanlık'ta yakalanan Abdulsamed Yıldız'ın da bulunduğu Hizbullahçılar, gardiyanlar dahil hiç kimse ile görüştürülmüyor.

Ankara'dan polis aracı ile salı sabahı Eskişehir Özel Tip Cezaevi'ne götürülen Hizbullah örgütü mensuplarının üzerinde cezaevine girişte yapılan aramada, 2 cep telefonu, 7 adet dolu fişek, 255 adet imzalı boş senet, bir tüfek askısı, bir tüfek kabzası, çek koçanı ve banka cüzdanları çıkmıştı. Eskişehir Özel Tip Cezaevi'nde bulunan Hizbullah örgütüne mensup 12 tutuklunun isimleri şöyle;

Hayati Kaya, Sadullah Arpa, Burhan Özlük, Şehmuz Alpsoy, Hasan Alpsoy, Abdurrahman Alpsoy, Abdulsamed Yıldız, Mustafa İpek, Mustafa Gürlüer, Mehmet Emin Alpsoy, Mahmut Demir, Fahrettin Yıldız.

Rıdvan UYSAL (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır