kapat

03.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hizbul-suikast direkten döndü
Isparta Emniyet Müdürü'nün otosuna bomba yerleştirmeye çalışan bir kişi, bekçi görüp ateş edince, "Allahuekber" diyerek kaçtı. Emniyet Müdürü, Hizbullah operasyonuna misilleme olabileceğini söyledi

Emniyet Müdürü Metin Alp'in lojmanının bulunduğu Isparta Emniyet Müdürlüğü binasının arka bahçesindeki otoparka dün sabaha karşı saat 04.45 sıralarında giren kimliği belirsiz bir kişi, Alp'in 32 FR 001 plakalı özel otosunun ön tekerleğine misina ile bomba yerleştirdi. Ancak bu sırada bombayı yerleştirmekte kullandığı aletlerden birini yere düşürdü. Sesler üzerine bekçi otomobilin bulunduğu yöne doğru ilerlemeye başladı. Bekçinin geldiğini gören bombacı, bekçi havaya ateş açınca "Allahuekber" diye bağırıp karanlıkta kayıplara karıştı.

Sesler üzerine polis memurları da olay yerine geldi. Bölgede uzmanlarca inceleme yapıldı. Alp'in otomobilinin sağ ön tekerleğine misina ipi ile bağlanmış MKE yapımı, parça tesirli, tahrip gücü yüksek savunma tipi el bombası bulundu. El bombasının yanında bir poşet içerisinde kaçan kişinin bombayı yerleştirmekte kullandığı çeşitli aletler de ele geçirildi.

BOMBA UZMAN İŞİ
Isparta Valisi Halil İbrahim Daşöz, bombanın Emniyet Müdürü Alp'in otomobilinin tekerleğinin yanında bulunmasının saldırı girişiminin direkt olarak Emniyet Müdürü'ne yönelik olduğunu gösterdiğini belirterek, "Bomba imha uzmanları olay yerinde yaptıkları incelemede, bombanın misina ve tellerle tekere bağlandığını tespit ettiler. Otomobil hareket ettiği anda patlayacak olan bomba, parça tesirli olduğundan, büyük hasara ve can kaybına yol açabilirdi. Uzmanlar, otomobilin altında tellerin bağlanmasında kullanılan bir kargaburun ile bir torba ve bizim için önemli sayılabilecek deliller buldu. Bomba uzmanlarının ifadelerine göre, bu bomba ancak, bu işin özel eğitimini almış bir uzman tarafından bu şekilde konulabilir. Öyle rastgele bir kişi böyle bir bombayı, bu şekilde monte edemez" dedi.

Vali Daşöz, ülke genelinde Hizbullah'a yönelik operasyonlar kapsamında Isparta'da 8 kişinin gözaltına alındığını, bunun için suikast girişiminin misilleme olup olmadığının araştırılacağını söyledi. Daşöz, "Şu noktada 'suikastın nedeni şudur' diyebilmemiz zor. Bu nedenle suikast girişimi çok yönlü soruşturuluyor" diye açıkladı. Vali güvenlik güçlerinin il genelinde alarma geçirildiğini ve üst düzey yöneticilerin daha yakından korunmaya başlandığını belirtti.

MİSİLLEME ŞÜPHESİ
Bombalı suikastın hedefi olan Isparta Emniyet Müdürü Metin Alp, böyle bir girişimin Isparta'da geçen hafta yaptıkları ve 8 kişinin tutuklanmasıyla sonuçlanan Hizbullah operasyonun bir misillemesi olabileceğini söyledi. 6 yıldır Isparta Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Metin Alp, "Bu tür saldırılar bizi yıldıramaz, ancak çalışma azmimizi kuvvetlendirir" şeklinde konuştu. Emniyet Müdürü Alp, kendisine daha önce böyle bir suikast girişiminde bulunulmadığını, ancak çeşitli tehditler aldığını belirtti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır