kapat

03.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tarikata girince aranan kişi oldu
Nakşibendi Şeyhi Bekir Pehlivanlı'nın müridi olduğu öne sürülen Zonguldak Vali Yardımcısı Akın Yılmaz'ın FP'den Büyükçekmece Belediye Başkan adayı olabilmek için başvurduğu belirlendi.

KAMUOYUNDA "parmakçı tarikat şeyhi" olarak tanınan Bekir Pehlivanlı'nın müridi olduğu öne sürülen Zonguldak Vali Yardımcısı Akın Yılmaz'ın geçen yıl yapılan yerel seçimlerde FP'den Büyükçekmece Belediye Başkan adayı olabilmek için kollarını sıvadığı ortaya çıktı.

1996-1998 yılları arasında Büyükçekmece Kaymakamı olarak görev yapan Yılmaz, tarikat ve cemaat bağlantıları dolayısıyla İçişleri Bakanlığı tarafından hakkından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma sonrasında ise "ceza" olarak Zonguldak Vali Yardımcılığı'na atanmıştı.

Hakkında soruşturma açılmasına rağmen Akın Yılmaz, 17 Ağustos'ta meydana gelen deprem felaketinin ardından, geçici olarak Kocaeli Vali Yardımcılığı'na atandı. Hakkında basında haberler çıkması üzerine Kocaeli Valiliği tarafından Yılmaz'ın geçici görevine son verildi.

FARKLI KONUŞUYOR
Zonguldak Vali Yardımcısı olarak görev yapan Akın Yılmaz, tarikatçı veya cemaatçi olmadığını ifade ederek, "Bir üst düzey bürokratı Cuma Namazı'nda veya Bayram Namazı'nda görseler, hemen tarikatçılıkla suçluyor. Dünya fani. Hepimiz öleceğiz. İnanç insanın kendisiyle Allah arasında bir konu. Bakın Avrupa'ya, ABD'ye.. Onlar teknoloji ile uğraşıyor. Biz neyle uğraşıyoruz, görüyorsunuz" dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın, valilerin ve kaymakamların görev yaptığı her yerde gittikleri yerlerle ilgili bilgi sahibi olduğunu öne süren olay bürokrat, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"20 yıldır devletime hizmet veriyorum. Türkiye'nin yedi bölgesinde görev yaptım. Yıllardır devlet terbiyesi içinde, verilen görevleri yerine getirdim Bizi seven olur. Sevmeyen olmaz. Hakkımdaki haberleri nedereden uydurmuşlar anlayamıyorum. Biz yıllardır devletimiz ve cumhuriyetimiz için çalıştık 17 Ağustos'ta depremin ardından gönüllü olarak deprem bölgesinde görev aldım. TÜPRAŞ yangınında alevler gökyüzünü yalarken biz oradaydık. Ben gönüllü olarak gittim. 5 ay orada görev yaptım. Adı geçen şeyh benim hemşerim olur. Bayram Namazı'nda, ziyarete gelenler beni sormuşlar. Adım öylece bu olaya karıştı."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır