kapat

03.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aynı evde 12 ceset
Diyarbakır'ın Suriçi beldesindeki Hizbullah evinden dün de 3 ceset çıkarıldı. Evin dehlizlerle yandaki evlere bağlandığı tahmin ediliyor

DİYARBAKIR'DA 9 kişinin cesetinin çıkarıldığı mezar evden dün de 3 ceset çıktı. Suriçi beldesi Savaş mahallesinde bulunan evin Hizbullah örgütü tarafından uzun süre sorgulama, örgütsel faaliyetler, eylem hazırlıkları amacıyla kullanıldığı saptandı.

Evin avlusunda başlatılan kazı çalışmalarının dünkü kısmında da daha önce çıkarılan 9 ceset gibi, domuz bağı ile bağlandıktan sonra boğularak öldürüldükleri saptanan 3 erkek cesedi çıkarıldı. Cesetlerin uzun süreden bu yana gömülü oldukları ve önemli ölçüde çürüdüğü belirlendi. Kazıldıkça cesetlerin çıktığı evin sahibi Şeyhmus Ezmen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Sorgulaması süren Ezmen'in, oğlu Mehmet Ezmen'in de terör örgütünün sözde askeri kanadında tetikçi olarak görev yaptığı ve halen arandığı ortaya çıktı.

AİLELERE ÇAĞRI
Diyarbakır DGM Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Çakar ve Emniyet Müdürü Gaffar Okan 12 cesedin çıkarıldığı eve giderek incelemelerde bulundular. Üst düzey bir Emniyet yetkilisi ise kayıp sayısının fazla olduğunu, ancak ailelerin, (Çocuğumuz dağa çıktı) düşüncesiyle polise başvurmadığını belirterek, bu durumda olan ailelerin de polise başvurmasını istedi.

Mürsel ACAY


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır