kapat

03.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Etibank'tan gençlere web card
ETİBANK gençlere yönelik olarak web card'ı piyasaya sunuyor. Kart limitinin yüzde 75'i telefon, posta veya internet işlemlerinde kullanılacak. Yapılan her alışveriş web puan sağlayacak. Her 100.000 liralık on-line alışveriş 2 web puan kazandıracak. Aynı miktardaki alışveriş internet dışında bu puanın yarısını getirecek. Banka, diğer kredi kartlarında olduğu gibi bu kartın da faizini piyasanın en düşüğü yüzde 4.99 olarak belirledi.

Bank Kapital'den internet şenliği
Bank Kapital, geleceğin iletişim mecrası olarak kabul edilen interneti çoçuklara sevdirmek için Ataşehir Şubesi'nde internet şenliği düzenledi. Ataşehir İlköğretim Okulu öğrencileri ve sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği şenliğe katılanlar internette sörf yapma imkanı da buldu. Escort Net işbirliği ile düzenlenen şenlikte öğrencilere internetten nasıl girileceği ve nasıl faydalanılacağı konusunda bilgi verildi. Bankanın Ataşehir Şubesi kesintisiz hizmet için cumartesi günleri de açık bulunuyor.

Faiz yüzde 95'e çıktı
PARA sıkışıklığı dün gecelik faizleri yüzde 100 sınırına dayandırdı. Yarıyıl tatili ve ay sonu nedeniyle artan emisyon, nema ödemeleri bankacılık sistemindeki para miktarını azalttı. Şubat ayının ilk iki gününde bankaların 800 milyon doları aştığı tahmin edilen miktarda döviz satışı yapılmasına karşılık, alınan TL açığı kapatmadı. Merkez Bankası da sınıra dayanan net iç varlıklar kalemi nedeniyle parayı sıkı tutunca, dün gecelik faizler yüzde 95'lere kadar fırladı.

Para piyasasındaki sıkışıklığın 9 Şubat'ta yerini rahatlamaya bırakması bekleniyor. Bu tarihte hem 750 milyon euroluk tahvil ihracının bedeli geliyor, hem de Hazine 3 katrilyon liralık itfasına karşılık yapacağı iki ihale ile piyasada en az 650 trilyon bırakacak.

MasterCard 3.2 milyona yükseldi
BankalararasI Kart Merkezi'nin açıkladığı son verilere göre Türkiye'deki MasterCard kredi kartı sayısı 1999 yılında 2 milyon adetten 3.2 milyon adete çıktı. Bu hızlı yükselişle MasterCard'ın işlem sayısı da yüzde 126 oranında artışla 236 milyona tırmandı. Türkiye'deki toplam ciro yüzde 53 büyüyerek 10.3 milyar euroya (yaklaşık 10.5 milyon dolar) çıktı. Mastercard'ın POS'leri 82 binden 190 bine yükseldi.

Beko'nun Paris çıkarması
Beko, Confortech International Fuarı'nda Avrupa tüketicisinin karşısına çıkıyor. Fransa'nın başkenti Paris'te bugün başlayan ve 6 Şubat'a kadar sürecek dünyanın en büyük beyaz eşya fuarlarından Confortech'e 150 ürünle katılan Beko, 502 metrekarelik standıyla, fuarın en büyük katılımcılarından biri konumunda.

Tansaş Eskişehir'de
TANSAŞ marketler zincirinin 117'nci halkası Eskişehir'de açıldı. Kent merkezinde görkemli bir yapının alt katında 1988 metrekarelik alanda hizmet verecek olan Tansaş, şirketin İç Anadolu Bölgesi'ndeki ilk halkası. Tansaş Koordinatörü Erdoğan Gümüş açılışda yaptığı konuşmada Eskişehir İşletmesi'nin Tansaş Market Zinciri'nin 117'nci halkası ve Tansaş'ın ulusal marka olma hedefinde olduğunu belirtti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır