kapat

03.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Elektronik iş borsası
En küçük firmaya dahi Türkiye çapında iş yapma şansı veren internet, İstanbul'dan Erzurum'a kadar 2 bine yakın firmayı sanal iş yapmak üzere biraraya getirdi

Elektronİk ticaret şirketlerin hayatındaki önemini her geçen gün artırıyor. Pazarlama ve tanıtım bütçesi sınırlı olan en küçük firmadan en büyüklerine kadar pek çok firmayı sanal ortamda biraraya getiren internet, şimdi de Türkiye'de nimetlerini sunmaya hazırlanıyor.

Bursa'da faaliyet gösteren ve "Turkticaret.net" adıyla bir elektronik ticaret sitesi hazırlayan Bursanet İnternet Hizmetleri, İstanbul'dan Erzurum'a, Samsun'dan Antalya'ya kadar 2 bine yakın firmayı sanal ortamda biraraya getirdi. Türkiye'nin 60 ilinden ve 99 ayrı sektörden kayıt alan http://www.turkticaret.net, Superonline'ın sitesi altında faaliyet göstermeye başladı.

HAFTADA 14 BİN $
Elektronik ticaretin firmalara sağladığı pek çok avantaj bulunuyor. Türkiye'de bu çapta bir projenin ilk defa uygulandığını ifade eden Bursanet İnternet Hizmetleri'nin ortaklarından Murat Yanıklar, siteye inanılmaz bir talep geldiğini, Mart ayında yurtdışı piyasalarda faaliyet gösterecek ithalat ve ihracatçılara özel bir adresin de devreye gireceğini de belirtti.

Siteye kayıt yaptırmanın ücretsiz olduğunu dile getiren Yanıklar, firmalara bu kayıtla birlikte bir web sayfası verildiğini de söyledi.

Firmaların sayfalarına bağlantı gerçekleştiren Bursanet, böylece şirketlerin kendi tanıtımını ve ürünlerinin tanıtımını bu sayfada anlatmalarını, talep geldiği takdirde iletişim kurmalarını sağlıyor. Murat Yanıklar, elektronik ticaretin yüzde 80'ini firmalar arası ticaretin oluşturacağını, bir haftalık süre içinde sadece kendi şirketlerinin 14 bin dolarlık iş yaptığını ifade etti.

Bu süre içinde danışmanlık hizmetleri, kitap satışı konularında da sanal ortamda ticaret gerçekleştirildiğini anlatan Yanıklar, "Çok yakında online katalog hizmetini başlatıyoruz. Böylece firmalar ürünlerini istedikleri gibi sergileyecek" dedi.

Sanal ticaretin kazandırdıkları
* Türkiye'nin her yanından iş yapma potansiyeli olan firmalara ulaşılabilir.

* Pazarlama bütçesi minimuma indirilerek tanıtım ve satış gerçekleştirilebilir.

* Telefon, yol, faks vb. hizmetlerin ücretleri en alt seviyeye çekilebilir.

* Ürünlerle ilgili geri dönüşler ve merak edilen sorular hemen alınabilir.

* Sitenizin ne kadar sıklıkla ziyaret edildiği, en fazla hangi ürünlere talep olduğu gibi istatistiki bilgiler günlük hatta saatlik alınabilir.

1 trilyon dolarlık pazara doğru
Elektronİk ticaret 2000'li yılların en parlak alanı olacak. 1998'de e-ticaret pazarı 64 milyar dolara ulaştı. 2002'de bu rakamın 1.5 trilyon dolar olacağı tahmin ediliyor. Firmalar arası ticaretin ise bu rakamın üçte ikisini kapsaması yani 1 trilyon dolar olması bekleniyor. Sanal müzayedelerin ticaret hacminin ise 2003'te 1.9 trilyon dolar olacağı hesaplanıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır