kapat

03.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yeni ekonomiye yeni danışmanlık
2000'lere yeni ekonominin yön vereceğini düşünen uluslararası danışmanlık şirketi Arthur Andersen buna uygun olarak yeniden yapılandı. Şirket, 1999'da 7.2 milyar dolar gelir elde etti

DÜnyanIn en büyük danışmanlık ve denetim firmalarından Arthur Andersen, yeni ekonominin gereksinimlerine uygun olarak yapısal oluşumunu ve kurumsal kimliğini yeniden oluşturdu. Arthur Andersen Balkan Ülkeleri ve Türkiye Genel Müdürü Şaban Erdikler, düzenlediği basın toplantısında, yeniden yapılanmaları hakkında bilgi verdi. 1999 yılının Arthur Andersen açısından son derece başarılı geçtiğini söyleyen Erdikler, geçen yıl dünya genelinde 7.2 milyar dolar gelir elde ettiklerini, çalışan sayısının 72 bini geçtiğini, faaliyet gösterdikleri ülkelerin 81'e ulaştığını belirtti. Erdikler, aynı dönemde çalışanlarının eğitimi için 600 milyon dolar harcama yapıldığını ve 500 milyon dolar tutarında bir risk sermayesi yatırım fonu kurulduğunu kaydetti.

YENİ EKONOMİ AKIMI
Türkiye'de ise gelirlerini yüzde 37.8 artırarak 40 milyon dolara yükselttiklerini bildiren Erdikler, bu sonuçları yaratan temel değerlerin dürüstlük, saygı, kusursuzluk anlayışı, sorumluluk bilinci ve kişisel gelişime verilen önem olduğunu anlattı. 2000'li yıllarda dünya ekonomisine ''yeni ekonomi'' akımının yön vereceğini ifade eden Erdikler, "Bunu ortaya çıkaran en önemli dinamik, globelleşme. Diğeri teknolojide devrim, üçüncü dinamik gayri maddi varlıkların artan önemi, diğeri de yeni nesil" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır