|
|
4 ceset daha çıktı
Diyarbakır'da"mezarev"de domuz bağıyla öldürülmüş biri bayan 3 ceset daha bulundu. Batman'da da kimliği belirsiz bir erkek iskeleti bulundu
Hizbullah'ın "mezarev-leri"nden cesetler çıkmaya devam ediyor. Diyarbakır'ın Suriçi Mahallesi'nde ortaya çıkan Hizbullah'ın mezarevinden biri kadın olmak üzere 3 kişiye ait ceset çıkarıldı. Böylece aynı evden çıkan ceset sayısı 9'a yükseldi. Batman'ın 19 Mayıs Mahallesi'ndeki evde ise, bir erkek cesedi bulundu. Aynı evde daha önce bulunan ve iki kişiye ait oluduğu sanılan kemiklerin ise 1 kişiye ait olduğu belirlendi. Böylece ceset sayısı bir azaldı ve 9 oldu.
Operasyonlar çerçevesinde Diyarbakır Suriçi Mahallesi'nde bulunan evde Pazar günü başlayan kazı çalışmalarının ilk gününde Ayetullah Dalgın ve Ali Çelik'in cesetlerinin bulunmasının ardından bodrum kısmında toprağa gömülü vaziyette 3 ceset bulunmuştu. Kazıların dünkü bölümü evin avlu kısmında yoğunlaştırıldı. Toprağın yaklaşık 1.5 metre altından bir kadına ait olduğu belirlenen ve domuz bağıyla bağlanarak öldürüldüğü anlaşılan çürümeye yüz tutmuş bir ceset bulundu.Öğleden sonraki çalışmalarda da ise bir erkek cesedi daha bulundu. Daha sonra aynı bölgede üçüncü ceset de çıkarıldı. Böylece aynı evde biri iskelet haline gelmiş 9 ceset bulundu. Diyarbakır Emniyet'i 2 kişiye ait olduğu bildirilen cesetlerin incelemesi tamamladı. Yetkililer, kemiklerin 18 yaşından küçük bir erkeğe ait olduğunun saptandığını açıkladılar.
BATMAN'DA DA 1 CESET
Batman'ın 19 Mayıs Mahallesi 2922 Sokak'taki bir evde dün sabah erken saatlerde kazı çalışmalarına başlandı. Evin kiler bölümünde yapılan kazılarda, erkeğe ait olduğu belirlenen bir iskelet çıkarıldı. İskelet, otopsi için morga kaldırıldı.
Öğretim üyeleri tehdit edildi...
DİCLE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Özaydın, "kılık kıyafet genelgesi" kapsamında üniversiteye türbanlı öğrenci alınmaması uygulaması nedeniyle, terör örgütü Hizbullah tarafından ölümle tehdit edildiklerini söyledi. Rektör Prof. Dr. Özaydın yaptığı açıklamada, "kılık kıyafet genelgesi" kapsamında üniversitelerin kapalı alanlarına türbanlı öğrencilerin alınmaması uygulamasına başlamalarıyla, Hizbullah terör örgütünün öğretim üyelerini telefon ve mektupla ölümle tehdit ettiklerini bildirdi. Hizbullah terör örgütü adına tehdit içeren mektup ve telefonların 13 öğretim üyesinin yanı sıra kendisine de geldiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Özaydın, kendilerinin ve ailerinin tehdit edildiğini bildirdi. Özaydın, mektuplarda, "Cephe-i Hizbullah-ı Amid" (Hizbullah Diyarbakır Cephesi) imzasının yer aldığını kaydetti.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|