kapat

30.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Böyle giderse

Hayallerimizi ümitlere dönüştüren maç... Beşiktaş'ı böyle canlı, böyle diri görmek ne güzel. Pozisyon bol, heyecan çok. Son haftalarda Beşiktaş'ın oynadığı en güzel maç. Kaçan gollere kızamıyoruz, çünkü futbolcular iyi niyetli. Her türlü varyasyonu denediler. Hatta "Yokyasyon!"u bile yokladılar.

İyi Beşiktaş'ta sırıtan tek şey klasik defans hataları. Rahim, gereksiz çalımlarını, ilk golde Şifo'ya yaptığı asistle affettirdi. Yine gereksiz geri pasları var. Fevzi'nin ellerini ayağından daha iyi kullandığını bilmeyen yok. Bu yüzden kalede duruyor. Çocuğun eksiğini geliştirmeye çalışmaktan vazgeçelim. Topları tutsun yeter. Orta sahada Tayfur, Yasin yokken biraz yalnız kalıyor. Diğer orta saha oyuncularının aklı fikri ofansta. Tayfur'a biraz daha yardımcı olmaları lazım.

Nihat sağda bile oynar
Gençlerbirliği'nde top tekniği yüksek oyuncular çok. Ama topla fazla oynuyorlar. Pozisyon arayışlarını sadece kişisel yeteneklere bağlamaktan vazgeçip, çabuk oynamayı da düşünmeleri lazım. Çabuk oyun karşısında her defans açık verir. Ümit Karan, yan hakem ile takım arkadaşlarından daha fazla konuşuyor. Ne istiyorsun ki hakemden Ümit? Adam sana pas veremez. Bir bayrağı var o da sana yaramaz. Bu farklı mağlubiyete rağmen G.Birliği Anadolu'nun en iyi takımlarından biri. Kadroları da çok genç. Bu maç sadace çıkışlarını geciktirdi.

Biraz daha fazla şans verilirse, Nihat sağ kanatta oynamayı da becerecek. Defansına biraz daha fazla yardımcı olması ve sert kademelere girmesi yeterli. Ofansı zaten iyi. Şutları sert. Dün kaleyi tutturamadı ama bu işin yarını da var.

Mehmedim'e mesaj!
Şifo öyle güzel goller atıyor ki, bütün hatalarını unutturuyor. Böyle oynarsa futbolu bırakmak istese bile futbol onu bırakmaz. Ahmet Dursun, her zamanki gibi. Çalışkan, kıvrak ve süratli. ABS'si de var. Süratliyken birden durabiliyor. Dururken de aniden hareket edebiliyor. Kaçırdığı goller önemli değil. Forvet oyuncusu her pozisyonu denemeli. Skor mutlaka gelecektir.

G.Birliği Hocası Aybaba'nın Beşiktaş'ı iyi tanıyor olması, maç öncesi Beşiktaşlılar'da tedirginlik yarattı. Ama Briegel'in oyun tarzında 1-2 değişiklik var. Sol kanatta Bayram ile Münch, beraber ve solo oynuyorlar. Biri ileri çıkınca, diğeri kalıyor. Birbirilerini tanıdıkça oyunları çabuklaşacak. Koşacakları yer ve zaman da otomatiğe bağlanacak.

Böyle oynayan bir takım eleştirilemez. "Kazanınca bile eleştiriliyoruz" diye sitem etme Mehmedim. Unutma, Türkiye'de sadece skor yazarları değil, spor yazarları da var.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır