|
|
Aczimendiler bunların yanında rock grubu gibi kaldılar
Hizbullahçılar insanları domuz bağıyla öldürdü, İBDA-C'ciler cezaevini cephanelik gibi kullandı. Camilerde tef çalıp kafa sallayan "light" yani "hafif" Aczmendi tarikatı ise, unutulup gitti bile..
Türkİye son yıllarda çeşitli Radikal İslamcı örgütlerin faaliyetleriyle yüz yüze geldi. Hizbullahçılar'ın korku filmlerini aratmayan kanlı cinayetleri ile İBDA-C'cilerin silahlı direnişlerini hayret ve dehşet içinde izledi. Oysa şu günlerde sesi soluğu çıkmayan bir başka radikal islami örgüt daha var: Aczmendiler. Ama Aczmendiler, Hizbullah ve İBDA-C ile karşılaştırılınca Radikal İslami Örgütlerin en "Light"ı yani "Hafif"i olarak kalıyor.
Peki Türkiye bu "Light" örgüt ile nasıl tanıştı?
Aczmendiler 5 yıl önce gündeme bomba gibi düştü. Kocatepe Camii'ndeki Kadir Gecesi'nde slogan atarak dikkatleri ilk kez çektiler. Nerede bir mevlit olsa otobüslere doluşarak şehir şehir gezip gövde gösterisi yaptılar. Siyah şalvarları, cübbeleri, sarıkları, asaları, uzun saçları ile ürküttüler. Ancak en büyük eylemleri Ayasofya Müzesi'nde namaz kılmak isteklerinin reddedilemesi üzerine polisle çatışmaları ve Sivas'ta sinema yakma girişimleri oldu. Tüm bu olaylar sonrası 128 Aczmendi tutuklandı.
ŞARKICI ŞEYH OĞLU
Tef çalıp zikir çeken Aczmendiler'in ibadet şekli, "rock"çılara benzetildi; hatta bu yüzden İslami kesim şiddetle onları eleştirdi. En büyük vukuatını ise liderleri Müslüm Gündüz işledi. Gündüz, Fadime Şahin ile "uygunsuz" pozisyonda yakalandı. Adnan Oktar gibi tezgah kuran Gündüz, dini sadece "politik amaçla!" kullanmadığını böylece gösterdi. Oğlunun pavyonlarda şarkı söylediğinin ortaya çıkması ise, örgütün "terör camiasında"ki fiyakasını tamamen bitirdi. Kısacası, Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin (DGM) gerekçeli kararında bu tarikat terör örgütü olarak değerlendirilse de, Aczmendiler, Türkiye'deki terör örgütleri arasında en renklisi ve balonu en çabuk sönen örgüt oldu.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|