kapat

27.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Philips'ten fuar öncesi şov
Philips dünyanın en büyük komünikasyon fuarlarından biri olan Cebit'te sergileyeceği ürünlerini bir toplantı ile uluslararası basına tanıttı. Her yıl düzenlenen Pre-Cebit toplantılarını bu yıl İstanbul'da gerçekleştiren Philips, Cebit'te tanıtacağı plazma monitör, 19 ve 21 inch monitörleri, yeni video kamerası, hoparlörleri, ile internetten müzik kaydetmeyi ve çalmayı sağlayan MP3 ürününü İstanbul'daki toplantıda sergiledi.

Özellikle sunumlar için kullanılan Philips'in plazma monitorü (42 inch) aynı zamanda televizyon görevi görüyor. Teknolojisi pahalı olduğu için ürünün fiyatı 25 bin mark civarında.

Philips, yeni video kamerası Vesta Fun ile Cebit'te çevre birimleri alanındaki iddiasını sürdürmeyi planlıyor. Saniyede 30 kareyi yakalayabilen ürün, görüntülü posta göndermenin zevkini yaşatıyor. Toplantıda, 1999'da Türkiye'de monitor satışlarında yakalanan başarıdan dolayı Türk Philips Çevre Birimleri Satış ve Pazarlama Müdürü Atilla Tüfekçi'ye bir plaket de verildi.

BİSAŞ ilk özel limanı kaptırdı
Tekstil sektöründeki krizle birlikte 6 ay önce Bursa'daki iplik fabrikasının kapısına kilit vuran ve 2 bin çalışanını işten çıkaran Bisaş Şirketler Grubu zor günler geçiriyor. Grubun kredi borçları nedeniyle fabrikasındaki 1 trilyonluk ürüne el koyan İş Bankası, Bisaş'ın sahibi olduğu Türkiye'nin ilk özel limanı olan Gemport'un yüzde 51 hissesini de devraldı. Böylece İş Bankası, zeytinciliğin ardından liman işletmeciliğinde de söz sahibi oldu.

İbrahim ÖGE (SHA)

Elekrik arızaları için kriz masası
Yoğun kış şartları nedeniyle meydana gelen elektrik arızalarının giderilebilmesi için kriz masaları kurulduğu belirtildi. TEAŞ ve TEDAŞ genel müdürlükleri tarafından yapılan ortak açıklamada, ülke genelinde son günlerde yaşanan ağır kış şartları nedeniyle üretim, iletim ve dağıtım tesislerinde sık sık arızalar meydana geldiğine dikkat çekildi. Açıklamada şöyle denildi: "TEAŞ ve TEDAŞ'ın tüm personeli 24 saat boyunca, yaşanan arızaların giderilmesi için azami gayret göstermektedir."

Alkim halka açılıyor
1948'den bu yana kimya sektöründe faaliyet gösteren Alkim, İş Yatırım liderliğinde halka açılıyor. Gerçekleştirilecek halka arzla şirketin 7.3 trilyon olan tamamı ödenmiş sermayesinin 8.6 trilyona yükseltilmesi, ortaklarının rüçhan hakları kısıtlanarak sermaye artırımı yoluyla gerçekleşecek.

5 bankaya 341 trilyon
Devlet Bakanı Recep Önal, yönetimi devralınan 5 bankaya, sermaye payı olarak olarak 131 trilyon, mevduat olarak da 210 trilyon olmak üzere toplam 341 trilyon kaynak aktarıldığını bildirdi. Recep Önal, 'söz konusu miktarın 13 Ocak 2000 itibariyle geçerli olduğunu belirtti.

İş Bankası gökdelenine 85 milyar lira kira istedi
İş Bankası'nın Genel Merkezi'ni İstanbul'a taşımasının ardından Ankara Atatürk Bulvarı üzerindeki eski Genel Müdürlük Binasının talibi çoğaldı. Odalar Birliği, TRT ve TBMM'nin ardından bu kez de Dışişleri Bakanlığı binaya göz dikti.

Ankara'nın en yüksek binalarından olan ve merkezi konumuyla dikkat çeken İş Bankası eski Genel Müdürlük binasının gökdelen ve banka bölümü olmak üzere iki ayrı kısımda kiraya çıkartıldığı öğrenildi. Dışişlerinin bu çerçevede yalnızca gökdelen ile ilgilendiği belirtildi. İş Bankası Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin kulenin aylık kirası için Dışişleri'nden 156 bin dolar (yaklaşık 85 milyar lira) istediği kaydedildi. Dışişleri kaynakları, toplam 30 bin metrekarelik alana ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor. Dışişleri'nin merkez teşkilatının Balgat'taki Merkezi binası ihtiyaca cevap vermiyor.

Sibel YEŞİLMEN

Müteahhitler Sever'le devam
UluslararasI Müteahhitler Birliği'nin (UMD) Genel Kurulu'nda yeni yönetim, denetim ve yüksek danışma kurulu üyeleri belirlendi. UMD'den yapılan açıklamaya göre, yeni Yönetim Kurulu Kadir Sever, Atila Şenol, Turan Esen, Yaşar Özkan, Sinan Tara, Oktay Varlıer ve Kaan Doğan'dan oluştu. Vedit Arığ, Hasan İkizoğlu ve Mithat Yenigün de Denetleme Kurulu'na seçildi. Yüksek Danışma Kurulu'na ise İdris Yamantürk, Şarık Tara, Erol Uçer, Kadir Sever, Ali Rıza Uzuner, Oğuz Çarmıklı ve Yüksel Erimtan seçildi.

Komşuya bayrak kumaşı bizden
Türk kumaşı, komşumuz Yunanistan'da bayrak üretiminde kullanılacak. Dünyanın dört bir yanından gelen ithal talepleri arasında Yunanistan'dan bir firma, bayrak üretimi için polyester kumaş ithal etmek üzere Dış Ticaret Müsteşarlığı'na (DTM) başvurdu. İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) Dergisi'nin Ocak sayısında yer alan ve İTKİB Genel Sekreterliği ile Dış Ticaret Müsteşarlığı'na ulaşan 1999 Aralık ayı ithal talepleri, gerek ülke, gerekse ürün bazında geniş bir çerçeve çiziyor.

Bakan Tanrıkulu: Pamukta zarar var
Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu, TARİŞ'in spekülatif amaçlı pamuk fiyatlarını artırdığı iddialarının doğru olmadığını belirterek, fiyatın dünya pamuk fiyatlarına paralel oluştuğunu söyledi. Pamuk fiyatlarına hükümetin veya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın müdahalesi olmadığını vurgulan Tanrıkılu, "TARİŞ, pamuk fiyatlarını belirlerken, hükümetin veya bakanlığımızın bir müdahalesi veya empozesi söz konusu değil" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır