|
|
|
KISA KISA KISA
Korkunç şüphe: 113 kurban mı?
EMNİYET Genel Müdürlüğü, Hizbullah operasyonu çerçevesinde gözaltına alınanların sorgusunda yararlanmak amacıyla il emniyet müdürlüklerinden, bölgelerindeki kayıpları bildirmelerini istedi. Genel Müdürlüğün bu istemine illerden şimdiye kadar gelen yanıtlarda, kayıp 113 kişiye ilişkin bilgi verildi. Yetkililer, kayıp kişi sayısının daha da artabileceğini, ancak bu şahısların tamamının Hizbullah tarafından kaçırıldığı anlamının çıkarılmaması gerektiğini belirttiler. Kayıp kişilerden, özellikle Hizbullah'ın faaliyet gösterdiği illerdeki şüpheli kayıpların ve kaçırdığından şüphelenilen kişilere ilişkin bilgilerin, gözaltındaki teröristlerin sorgusunda kullanılacak.
Hizbullah MGK gündeminde
HİZBULLAH bütün boyutlarıyla 31 Ocak'taki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında masaya yatırılacak. Toplantıda kurul üyelerine Genelkurmay Başkanlığı, içişleri Bakanlığı, Emniyet Gn. Md. ve MİT Müsteşarlığı tarafından ayrı ayrı brifing verilecek. 2000'in ilk MGK toplantısı 09:30'da başlayacak. Toplantının özel gündem maddeleri: Hizbullah, Kuzey Irak'taki devletleşmeye süreci, Çeçenistan ve AB ilişkileri. Kuzey Irak'ta Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi sorumluluğu altındaki bölgede devletleşmeye doğru giden süreç MGK'da mercek altına alınacak. Mahmut BULUT
Hasan Celal Güzel davasında söz savcıda
ESKİ Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Hasan Celal Güzel'in yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, dosyanın esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için savcılığa iletilmesine karar verdi.
İdari yargı hakimleri hukukçu olsun önerisi
DYP Amasya Milletvekili Ahmet iyimaya, idari yargıda görev yapacak hakimlerde de adli yargıda olduğu gibi hukuk fakültesi mezunu olma şartının aranması için yasa teklifi verdi.
Seks alemi yoldan çıkardı
LALELİ'DE tekstil işi yapan ve felekten bir gün çalmak için yanlarına Albina Do ve Natalya isimli iki hayat kadınını alarak Bahçeköy'e giden Ali İnanç ile Murat Tekin'in alemleri kötü bitti. Aşırı alkol alan iki tekstilci, dönüşte arabanın içinde de alemi sürdürmek isteyince kaza yaptı. Maslak Yolu üzerinde önceki akşam saat 20.00 sularında arabayı kullanan Ali İnanç, Do'yu öpmeye kalkınca direksiyon hakimiyetini kaybeti. Kaza onucu 34 TB 1918 plakalı BMW marka otomobil Fatih Ormanı'na daldı. 3 metre yükseklikten aşağı uçan arabadan Ali İnanç, Murat Tekin ve Natalya isimli hayat kadını hafif yaralarla çıktı. Do zorlukla araçtan çıkarıldı.
Özkan ARSLAN (SHA)
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|