|
|
Bir ceset de Adana'da var
HİZBULLAH'IN sözde Akdeniz Bölge Sorumlusu Mehmet Emin Ekici'nin ifadeleri doğrultusunda, Mersin'de kaçırılan bir kişinin Adana'da öldürülüp gömüldüğü belirlendi.
Adana'da kayıp olan 7 kişinin cesetlerinden birinin Ankara'da, 2'sinin Konya'nın Meram ilçesinde, 4'ünün ise İçel'in Tarsus ilçesine gömüldüğü saptandı. Adana Emniyeti'ne bağlı bir sorgu timinin Mehmet Emin Ekici'nin sorgusunda bulunmasıyla Mersin'de kaçırılan Ramazan Gümüş adlı şahsın Adana'ya getirildiği ve Şakirpaşa mahallesinde Hizbullah'ın hücre evinde işkence edildikten sonra öldürülüp elleri ayakları zincirlenerek gömüldüğü ortaya çıktı. Şakirpaşa mahallesindeki mezarın Ekici'nin Adana'ya getirilmesinin ardından açılacağı öğrenildi.
BURSA'DA 30 GÖZALTI
Öte yandan Hizbullah'ın ikinci adamı Edip Gümüş'ün verdiği ifadeler doğrultusunda ülke genelinde başlatılan operasyonlara bir yenisi eklendi. Bursa emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat ekipleri de 4 gündür sürdürdükleri takip çalışmaları çerçevesinde, aralarında bölge sorumlusunun da bulunduğu 30 kişiyi gözaltına aldı. Bursa Emniyet Müdürü Aydın Genç, gözaltına alınanlar arasında kamu görevlilerinin de bulunduğuna dikkat çekti ve ismini açıklamadığı bölge sorumlusunun Dikkaldırım mahallesinde yapılan operasyonla ele geçirildiğini belirtti.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|