kapat

21.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Şişli Terakki'de yeni iddialar

ŞİŞLİ Terakki Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Yetkin Gürsel'in, Şişli Terakki Vakfı Başkanı Haluk Arığ'a yönelik suçlamalarına bu köşede yer vermiştim... Gürsel, Arığ'nın vakfı vesayeti altına aldığını, vakıf yönetim kurulu üyelerini sindirdiğini ve Nişantaşı'ndaki eski binayı harabe halinde kaderine terkettiğini ileri sürmüş ve "Bu gerçekleri dile getirdiğimiz için eski mezunları dışladılar" demişti...

Bu yazının yayınlandığı Çarşamba günü sabahı Şişli Terakki Vakfı Başkanı Haluk Arığ gazeteye geldi... Bu suçlamaların yersiz olduğunu söyledi... "Vakfı vesayeti altına almasının, her biri Türkiye çapında isim yapmış olan yönetim kurulu üyelerini sindirmesinin mümkün olmadığını" belirten Arığ'dan yazılı açıklama istedim, "Gönderin aynen yayınlacağım" sözü verdim...

Dün akşama kadar bu açıklama gelmedi... "Şişli Terakki'nin kurucularından olan Şemsi Efendi'nin torunu" olduğunu söyleyen Ilgaz Zorlu'dan bir mektup geldi...

Zorlu, Şişli Terakki'de okumadığını söylüyor, ancak dedesi nedeni ile olup bitenlerle baştan beri ilgilendiğini belirterek, şu iddiaları gündeme getiriyor:

"Okulun yönetim kurulunda yer alan ve kendi alanlarında başarılı olan isimler ne yazık ki ilgisiz davrandılar ve okulu bir grubun eline bıraktılar...

Okulun Nişantaşı'nda boş tutulan binası, Şişli Terakki Vakfı'nın Başkanı olan Haluk Arığ'ın eski şoförüne otopark olarak verildi..

Ayrıca bazı öğrenciler kayıt ve sınıf geçme sırasında kayrıldı..."

Ilgaz Zorlu bunları söylemekle kalmıyor, şu çarpıcı iddiaları da gündeme taşıyor:

"Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Arığ on yıla yakın bir süredir bu görevde... Bu süre içinde okulun başarı grafiği hızla düşmüştür... Vakıf senedi değiştirilmiş, okul yönetimine girenlere ömürboyu yönetim kurulu üyesi olma hakkı verilmiştir..."

Söz sırası Vakıf Başkanı Haluk Arığ'da...

Yazıklar olsun!
İSTANBUL'u yönetenler bilsinler ki; beceriksizlikleri, hesapsızlıkları, işbilmezliklerini ortaya çıkarmaya 1 parmak kar yetti... Onlar yüzünden, 10 milyonluk kent bir karış kar karşısında düştü! Aslında düşen maskeleriydi! Bu kente hizmet ettiğini söyleyenlerin, proje ürettiklerini belirtenlerin, gördükleri her kalabalık karşısında "Sizin için varım" diyenlerin yok oluşlarını izledik... Kar taneleri gibi eridiklerini gördük!

Dün sabah Fenerbahçe Stadı önünden Boğaziçi Köprüsü'ne kadar olan 3 kilometrelik yolu 2 saat 45 dakikada geçebildim... Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçen araçların, tuzlama yapılmadığı için Kadıköy'e doğru inemediklerini gördüm...

Saat 12.00 sıralarında Boğaziçi Köprüsü'ne girdiğimde 34 AC 0304 plakalı Karayolları kamyonunun tuzlama için henüz yeni geldiğine tanıklık ettim...

Ayıptır!
Bu kenti 1 karış kara teslim edenler, yarın meydana gelebilecek bir tabii afetle nasıl başedecekler? Hangi organizasyonla, hangi hazırlıkla bunun üstesinden gelecekler?

Korkarım ki; 30 kilometrelik çevre yollarına tuz dökemeyenler, olası bir deprem halinde bu kenti kaderine terkedecekler...

Eğer;

* Otobüsün kapısında durup inecekleri engelliyorsanız,

* Vergi iadesi için her önünüze gelmenden fiş istiyorsanız,

* Taksimetre açtırmayıp, pazarlık ediyorsanız,

*Yetki alıp sorumluluk istemiyorsanız,

* KAĞITHANE
Dispanseri aç başkan!

KAĞITHANE'ye bağlı Gültepe semtinde genelde dar gelirli İstanbullular oturuyor... Doktor muayene ücretinin 20 milyon lirayı bulduğu İstanbul'da Gültepe'nin dar gelirli halkı iki ay öncesine kadar semtlerindeki belediyeye ait dispansere gidiyorlardı... Gültepe eski belediye binasının altındaki bu dispanserde ücretsiz muayene oluyor, gerektiğinde iğne pansuman yaptırıyorlardı...

Ancak, bu dispanser Kağıthane Belediye Başkanı Arif Calban tarafından kapatıldı... Gerekçe; tasarruf!

Bence İdris Başkan tasarrufu başka yerde yapmalı; örneğin inşaasını planladığı belediye gökdeleninde.. İsterse her ay cebine koyduğu 600 milyon liralık başkanlık ücretinde...

* ÜSKÜDAR
Mağazana sahip ol!

MALİ Müşavir Gülay Özer, 19 Ocak saat 13.30'da Capitol'e giderek Mango Mağazı'na girer... Bir kıyafeti kabinde denerken, bir el uzanır ve çantasını alır... Gülay Hanım olayı farkederek bağırır, "Hırsız var! Çantamı çaldılar, kapıları tutun!.." Ancak, Mango'nun güvenlik elemanları aldırmaz... Bu yetmez, mağaza müdürü, Gülay Hanım'a feryadından rahatsız olduğunu belirterek, dışarı çıkmasını söyler... Olay Üsküdar Çinili Karakol'a yansır, ifadeler alınır...

O çantayı çalan yakalanır mı, yakalanmaz mı bilmiyorum... Bildiğim tek şey, Mango Mağazası Müdürü'nün yaptığının vicdanları rahatsız ettiği... Bu davranışı ile Mango Mağazası'nın ismine gölge düşürdüğü...

* MALTEPE
Kaçak inşaatı önle

SEMA Vakfı'nın imar planlarına aykırı olarak Dragos'ta yürüttüğü hastane inşaatına Maltepe Belediye Başkanı Bahtiyar Uyanık neden göz yumuyor? Bu inşaatın ruhsatının olmadığını, 15 bin metrekarelik bir alanın betonla doldurulduğunu bilmemesi, görmemesi mümkün değil... Eğer, "Haberim yok" diyorsa zaten o koltukta oturması mümkün değil...

Bildiğim kadarıyla çevre sakinleri bu konuyu Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı'na da duyurdular... Yani kaçak inşaatı Cumhurbaşkanı Demirel duydu, Maltepe Belediye Başkanı Bahtiyar Uyanık duymadı!

Ne diyorsun Bahtiyar Başkan; yoksa tarikatlardan mı korkuyorsun...

İstanbullular'ın dert köşesi

Zifir karanlık
ORTAKÖY'de tarihi evlerin bulunduğu Musaip Sokağı'nın aydınlatma lambaları yaklaşık bir aydır yanmıyor. Zifir karanlığa dönen sokakta insanlar can ve mal emniyeti bakımından korkuyorlar.

Sokak sakinleri

KADIKÖY
Sağır olacağız

BOSTANCI Turşucu Deresi Sokağı'nın altından dere ile bağlantılı bir tünel açıyorlar. Fakat gece yarılarına kadar çalıştıkları için, rahasız durumdayız. Matkap sesinden evde birbirimizi duymuyoruz.

Noyan Şahin

SARIYER
Çınarları budayın

İSTİNYE'de Toprak Holding'in yalısının ve Amerika Konsolosluğu'nun önündeki çınar ağaçlarını belediye ekipleri budadı. Cevat Kerim İncedayı Sokağı'ndaki çınarların da budanmasını istiyoruz.

Sokak sakinleri

ÜMRANİYE
Hizmet istiyoruz

BELEDİYEMİZ zamlı çöp vergisi topluyor. Atatürk Mahallesi Filiz Sokak'ta 1 milyon 580 bin lira olan vergi 8 milyon 150 bin liraya yükseldi. Bunu mecburen ödeyeceğiz ama hizmet de isteyeceğiz.

Bayram Bebek

HAYDARPAŞA
Numune'ye bakın!

NUMUNE Hastanesi'nin bahçesi de araçlar için paralı oldu. Taksiler çıkışta 500 bin lira vermemek için hastaları kapının önünde bırakıyor. Ayrıca kantinde bir fotokopi için 50 bin lira alınıyor.

Nilgün Uğur

AVCILAR
Bilet veren yok!

HALK Otobüsleri yolculardan para alıp bilet kesmemeye devam ediyor. Ve buna kimse itiraz etmiyor, kimse denetlemiyor. Avcılar'dan Merter'e kadar benden başka bilet alan olmadı. İETT tabi zarar eder!

Mustafa Onyıl

KARTAL
Büfe niye kaldı?

RIHTIM Caddesi'ndeki çevre düzenlemesi sırasında Atatürk büstünün çevresindeki kasetçi, kitapcı, hatta otobüs durağı kaldırılırken, müşterilerinin attığı artıklarla asıl kirliliğe neden olan büfe niçin kaldırılmadı?

Devrim Ceyhan

ŞİŞLİ
Kulakları küpeli!

MECİDİYEKÖY Mehmetçik Caddesi Emir Sokak'tan geceleri geçmek yürek ister. Köpeklerin kulakları işaretli ama saldırganlıkları sürüyor. Geçen gün bir hanımı sokak boyunca kovaladılar.

Nihal Atalay

K.ÇAMLICA
Köstebek yuvası!

BODURUMİ Caddesi Sabırtaşı Sokak bakımsızlıktan köstebek yuvasına döndü. Yoldan araçla geçmek bir yana yürümek de maharet istiyor. Üstelik elektrik direği tam yolun üstünde.

Ahmet Ünsal

G.O.PAŞA
Çamura saplandık

KARADENİZ Mahallesi 1162. Sokak'ta beş ay önce yol çalışması yapıldı. Toprak döküp gittiler, ne asfalt var, ne kaldırım. Okula giden çocuklar, yoldan geçen araçlar çamura saplanıp kalıyor. Artık görün.

Kemal Topuz

Balık istifi!
ÜMRANİYE'ye giden minibüsler hiç bir kural tanımıyor. Yolcuların hayatını tehlikeye atıyorlar. En az 30 kişi balık istifi halinde dolduruluyor. Öyle hızlı gidiyorlar ki, her frende yolcular perişan hale geliyor...

Aslıhan Gülen

KAĞITHANE
Donuyoruz

GÜRSEL Mahallesi Şevketpaşa Caddesi'nden doğalgazın ana borusu geçirildi. Beş yıl geçtiği halde hala evlere doğalgaz verilmiyor. Evlerimizde soğuktan donuyoruz. Bu nimetten faydalanmak istiyoruz.

Çevre sakinleri

ESENLER
Zarar ediyorum!

DAVUTPAŞA Mahallesi 6. Cadde'de börekçi dükkanım var. Kira ödüyorum, vergi veriyorum. Ama seyyar börekçiler, poğacacılar her tarafı sarmış durumda. Bu yüzden iş yapamıyor, zarar ediyorum.

İsmail Doğu

B.EVLER
TIR gürültüsü!

YAYLA Mehmetçik Sokak ve çevresi, kamyonların, otobüslerin ve TIR'ların, bunlara ait römorkların park yeri haline geldi. Her sabah 15 dakika motorları çalıştırarak ısıtıyorlar. Gürültüden hasta oluyoruz.

Yalçın Başak

KÜÇÜKYALI
Köpek terörü

OYA Sokak ve Mine Sokak'ta başıboş köpekler terör estiriyor. Bu aşısız kontrolsuz köpekleri bir hanım besleyip duruyor. Eğer belediyemiz bir çare bulamazsa çocuklarımızın sağlığı tehlikeye girecek.

Binnur Ayvaz

ALTINŞEHİR
34 Y 9061

VİDANJÖRLER Bahçeşehir-Altınşehir arasındaki TEM'in yan yollarındaki boş arazilere lağım sularını döküyor. 34 Y 9061 plakalı vidanjör çevre gecekonduların fosseptikleri çekiyor ve gizlice bu yol kenarlarına boşaltma yapıyor.

Fevzi Güzeloğlu

AKSARAY
Araçlar düşüyor

NAMIK Kemal Caddesi ile Küçüklanga Caddesi'nin kesiştiği yerde İGDAŞ evlere doğalgaz hattı döşedi ve açılan çukurlar toprak ile kapatıldığı için kısa zamanda çöktü. 2 aydır trafik tıkanıyor, araçlar çukura düşüp hasar görüyor.

H.Cahit Özcan

GÜLTEPE
Durmuyorlar

62 VE 65 numaralı, son durağı Kağıthane olan Gültepe otobüsleri iki semtin yolcusunu taşıdığı için çok dolu oluyor. Bu yüzden Öğretmenler, Ortabayır ve Bacıdipi duraklarında durmuyor. Seferlerin artmasını istiyoruz.

Macide Erdönmez


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır