kapat

21.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bunların dinle bir ilgileri yok
Yılmaz "Terör dinimizdeki en büyük zinadan sayılmıştır. Hizbullah din adamlarını öldürdü, camileri ele geçirmek istedi" dedi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, Hizbullah ile ilgili yaptığı açıklamada, "İnsanları vahşice katledenler, ahirette de dünyada da en büyük cezayı alır. Dinimiz insana karşı saygılı olmayı emreder. Dinimiz barıştır. Kardeşliği, beraberliği, güzelliği emreder. Terör örgütü Hizbullah din adamlarını öldürdü, camileri ele geçirmek istedi. Bu konulardan bizim camiamız rahatsız oluyor. Bu örgüt Güneydoğu'da din adamlarımızı öldürdü. Camilerimizi zorla ele geçirme teşebbüslerinde bulundu. Kendilerinin faaliyetlerine müsaade etmeyen din adamlarımıza, müftülerimize eylemler düzenledi" dedi.

UYANIK OLUN
Vatandaşları da "uyanık" olmaya çağıran Yılmaz, bu örgütün kendisini din adına ortaya çıkmış hareket gibi göstermeye çalıştığını belirterek, "Bunların dinle ilgisi yoktur. Bunların durumları İslam tarihindeki haricilere benziyor. Hariciler, 'kafir' diye Hz. Ali'yi katletmişlerdir. İslamın hükümlerini saptırmışlardır" dedi. Yılmaz, "Peygamberlerimiz savaşta bile yaşlıları, kadınları, çocukları öldürmeyi yasaklamıştır. Savaşta ibadethanelerin tahrip edilmesine karşı çıkmıştır. Bu nedenle vatandaşlarımız uyanık olmalı. Bu örgüte, maddi ve manevi destekte bulunmamaları gerekir. Hem 'dindarım' diyecek, ibadet edeceksiniz, hem de yaptıklarınız dine taban tabana zıt olacak. Bunun dinimizde yeri yoktur" diye konuştu.

ADLARI YANLIŞ
Basının, Hizbullah'tan "islami terör örgütü" diye bahsetmesini de eleştiren Yılmaz, "Terörün dinlisi, dinsizi olmaz. Her toplumda terör vardır. Bütün dinler teröre karşıdır. 'İslami terör' denmesi sanki islamın terörle ilgisi varmış gibi yanlış düşüncelere neden olabilir. Din adına insanları hunharca vahşetle katledenler, Kuran-ı Kerim'in beyanlarını kirli emellerine alet eden canilerdir" dedi.

Yılmaz, Ağrı'da bir imam, Diyarbakır'da 11, Batman'da 3, İçel'de de 4 din adamının örgüt tarafından öldürüldüğünü, yine İçel'de bir imamın kaçırıldığını ancak halen bulunmadığını da ifade etti.

İmamı da öldürmüşler
Ankara Etimesgut'ta yapılan operasyon sonucu ele geçirilen Hizbullah militanlarının yerlerini gösterdiği cesetlerden biri, bir yıl önce Tarsus'taki evinden "Cenazemiz var" diye kaçırılan cami imamı Ahmet Aydın'a ait çıktı.

3 yıl süreyle Tarsus Benlizade Cami imamı olarak görev yapan İmam Ahmet Aydın, 2 Mart 1999'da ortadan yok olmuştu. İmam Aydın'ın Tuğba (7) ve İlyas (10) adlı iki çocuğunun annesi Fatma Aydın, eşinin kaçırılmasından sonra polise başvurmuş, ancak Aydın'ı Hizbullah'ın kaçırdığı iddiaları kanıtlanamamıştı. Hizbullah bir dönem sempatizanları olan imamı, verdikleri bir infaz kararına karşı çıktığı için acımasızca katletmişlerdi.

Serdar CANİPEK-Neslihan ÖZBOZKURT


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır