kapat

21.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Petrol Ofisi'ne dört teklif
Rafineriden 106 bin liraya çıkan kurşunsuz benzin, vergi yükleriyle vatandaşa 540 bin liraya satılıyor

Petrol Ofisi yüzde 51 oranındaki kamu hissesinin özelleştirilmesi amacıyla 17 Kasım 1999 tarihinde verilen ilanlarla açılan ihalede, toplam 4 ortak girişim grubundan teklif alındı. ÖİB'den yapılan açıklamaya göre, ihalede son teklif verme süresi dün sona erdi. POAŞ için teklif veren girişim grupları ile bu gruplarda yer alan firma ve bankalar şöyle:

Medya Holding-Nurol Holding-Cıngıllı Holding-Anadolu Uluslararası Ticaret ve Taşımacılık Ortak Girişim Grubu. Doğuş Holding ve Koç Holding Ortak Girişim Grubu, İş Bankası ve Doğan Holding Ortak Girişim Grubu. Vakıflar Bankası ve Alarko Holding Ortak Girişim Grubu.

Açıklamada, teklif sahiplerinden alınan tekliflerin, ihale komisyonu tarafından mali yapıları gibi belli kriterler çerçevesinde değerlendirileceği belirtilirken, bu değerlendirme sonucunda gerekli görülürse 'kısa liste'nin oluşturulacağı ve ihaleye bu kısa listeye dahil edilen teklif sahipleri ile devam edileceği bildirildi. Kısa listeye dahil edilmeyen teklif sahiplerinin fiyat teklifleri ise açılmadan kendilerine iade edilecek.

Açıklamaya göre, kısa listeye dahil olan firmalara, 2000 Şubat ayı içerisinde nihai tekliflerini hazırlamada yardımcı olmak üzere, POAŞ bünyesinde oluşturulan Bilgi Odalarında şirkete ilişkin detaylı bilgilere ulaşma ve kilit personel ile yüzyüze görüşme ve istenirse saha ziyaretleri imkanı verilecek.

Görüşmeler sonrasında, ihalenin Mart 2000 içerisinde yapılacak açık artırma ile sonuçlandırılması ve Rekabet Kurumu'nun görüşü alınarak sonuçların karar için Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun (ÖYK) onayına sunulması öngörülüyor. Açıklamaya göre, ÖYK kararının ardından ihaleyi kazanan yatırımcıya, gerekli finansmanı sağlaması için bir süre tanınacak. Satış sözleşmesinin de takiben 2000 Haziran sonunda imzalanabileceği tahmin ediliyor.

Bu arada 1998'deki ihaleye İş Bankası-Bayındır Holding-Pork Holding ile giren Petrol Ürünleri Turizm ve Nakliyat A.Ş. (PÜAŞ), bu yıl açılacak ihaleye teklif vermeyeceğini açıkladı.

Kimler teklif verdi?
Medya Holding Nurol Holding-Cıngıllı Holding-Çukurova, Ortak Girişim Grubu.

DoĞUŞ Holding ve Koç Holding Ortak Girişim Grubu.

İŞ Bankası ve Doğan Holding Ortak Girişim Grubu,

VAKIFLAR Bankası ve Alarko Holding Ortak Girişim Grubu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır