kapat

21.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kar yağdı jip şehre indi
Ankara'yı teslim alan kar, şehirlerde seyreden arazi araçlarının daha çok tercih edilmesine neden oldu. Bakanlar makam araçlarını bırakıp 4x4'lere biniyor

Başkent'i teslim alan kar, hükümet üyelerini de etkiledi. Ankara trafiğinin kar nedeniyle felç olması sonucu bakanlar makam araçlarını bırakarak 4x4 arazi araçlarına binmeye başladılar. Bakanlar Mercedes marka araçları yerine bu tür havalarda daha güvenli olan 4x4'leri tercih ettiler.

Yerli malı Türk üretimi araçlara binmeye özen gösteren Başbakan Bülent Ecevit de kar nedeniyle 4x4'e binmek zorunda kaldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin karla mücadelede kötü bir sınav vermesi nedeniyle Başbakan Ecevit'in yanısıra Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, Maliye Bakanı Sümer Oral, Enerji Bakanı Cumhur Ersümer de arazi aracını tercih eden bakanlar arasında yer aldılar.

Özellikle milletvekili lojmanlarının bulunduğu Oran Sitesi'nin çıkışında birçok aracın yolda kalması üzerine bakanlar makam aracı olarak 4x4 kullandılar. Bakanların yanısıra yol güvenliği açısından 4x4'ü tercih edenlerden biri de MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun oldu. Atasagun da önceki gün Başbakanlık Binası'na gelişinde bindiği büyük bir 4x4 ile dikkat çekti.

Yerli araç kullanmaya gösteren bakanlardan olan İçişleri Bakanı Sadettin Tantan da yağan kar nedeniyle bu aracı terketti ve Mercedes'e bindi.

ARAZİ ARACI GÖZDE
Türkiye'nin büyük bir bölümünü etkileyen kötü hava şartlarında arazi aracı sahipleri yaşadı. Onlar için yolların buzlu ve kaygan olması sorun olmadı. Çünkü dört çeker araçları özellikle zorlu yol şartlarının üstesinden gelmekte ustaydı. Türkiye'de arazi aracına olan talep özellikle son bir kaç yıldır yükseliş trendine girdi. Hal böyle olunca, pazara birbiri ardına yeni modeller de girmeye başladı. Bugün pazarda 27 farklı model bulunuyor ve liderliği de Honda CR-V götürüyor. 1999'da Türkiye'de toplam 4 bin 322 adet arazi aracı satışı gerçekleşirken, Honda CR-V'nin tek başına satış adedi 1033'ü buldu.

Honda'nın arkasından gelen Land Rover Free Lander 520 adetle ikinci sırada ve Suzuki Vitara da 397 adetle üçüncü sırada yer aldı. Honda'nın CR-V'sinde diğer 4X4'lerde bulunmayan otomatik şanzıman seçeneği de bulunuyor. CR-V, 1999 yılında yenilendi ve motor gücü de 150 beygirgüce çıkarıldı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır