kapat

21.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
35 ülkeyi yönetecek
Cem Kozlu, Coca Cola'da elde ettiği başarılara bir yenisini ekledi. 35 ülkeyi yönetecek olan Kozlu, Orta Avrupa ve Avrasya Grubu Başkanı oldu

Coca Cola Güney Avrasya Bölümü Başkanı Cem Kozlu, zirveye doğru bir adım daha yaklaşarak, Orta Avrupa ve Avrasya Grubu Başkanlığı'na getirildi. Aynı zamanda Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı olan Kozlu, 35 ülkenin yönetiminden sorumlu olacak. Böylece Cem Kozlu, uluslararası bir şirkette bu kadar üst düzey göreve gelen ilk Türk yönetici ünvanını aldı.

BAŞKANLIĞA DOĞRU
Coca Cola, Avrupa'daki faaliyetlerinin giderek genişlemesi üzerine yeni bir yapılanmaya giderek iki yeni birim oluşturdu. Batı Avrupa Başkanlığı'na İspanyol Jose Cervera, Orta Avrupa ve Avrasya Grubu Başkanlığı'na ise Cem Kozlu getirildi. Avrupa Grubu Başkanı Charles Frenette yaptığı açıklamada, "Yeni yapılanma, faaliyetlerimizi yerel bazda yönetme arzumuzun bir sonucudur. Jose ve Cem, yönetim kadrolarımıza yeni bir anlayış getirerek, iş yaptığımız ülkelerde şirketimizin güvenilir bir iş ortağı olma konumunu güçlendireceklerdir" dedi.

Cem Kozlu'nun başarısı bununla sınırlı kalmıyor. Coca Cola şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Doug Daft'ın açıklamalarında Kozlu'nun başkan yardımcılığına adaylığı belirtiliyor. Daft, şirketin Şubat' ta yapılacak Yönetim Kurulu toplantısında Cervera ve Kozlu'nun şirketin başkan yardımcılıklarına aday gösterileceğini belirtti. Daft, "Cem sadece Türkiye'deki faaliyetlerimizde üstün bir liderlik sergilemekle kalmadı, aynı zamanda Türk iş yaşamına da katkıda bulundu. Takdir ettiğimiz liderlik vasıflarını Orta Avrupa ve Avrasya'daki faaliyetlerimize de taşımasını bekliyoruz" dedi.

Kozlu'nun başkanlığındaki Viyana merkezli Orta Avrupa ve Avrasya Grubu'nda şu ülkeler var: Arnavutluk, Yunanistan, Polonya, Avusturya, Moldavya, Belarus, Macaristan, Romanya, Bosna-Hersek, İtalya, Slovakya, Bulgaristan, Liechtenstein, İsviçre, Slovenya, Hırvatistan, Makedonya, Ukrayna, Güney Kıbrıs, Malta, Yugoslavya, Çek Cumhuriyeti, Kazakistan, Estonya, Letonya, Rusya, Litvanya, Ermenistan, Kırgız Cumhuriyeti, Türkmenistan, Azerbaycan, Tajikistan, Özbekistan, Gürcistan ve Türkiye.

Cem Kozlu kimdir?
Dr. Cem Kozlu, 1946 yılında İstanbul'da doğdu. Orta ve Lise öğrenimini Robert Kolej'de tamamladıktan sonra üniversite için ABD'ye gitti. 1969'da Denison Üniversitesi'nden Ekonomi dalında şeref derecesi ile mezun olan Kozlu, 1971'de Stanford Üniversitesi'nde yüksek lisans (MBA), Boğaziçi Üniversitesi'nde doktorasını yaptı. 1973'e kadar ABD'de NCR firmasında Pazarlama Uzmanı, 1973-1976 arasında Procter and Gamble Pazarlama Müdürü olarak görev alan Kozlu, 1986-88 arasında Komili Holding Genel Müdürü olarak çalıştı. Kozlu, 1991 seçimlerine kadar THY Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Seçimlerde İstanbul Milletvekili şeçildi. 1995 seçimlerinde aday olmayan Kozlu, 1996 yılında Coca Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Cumhuriyetleri Bölge Başkanı oldu. Kozlu, aynı zamanda THY Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı sürdürüyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır