kapat

20.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Barış herkesin kolunda ölebilirdi'
Lâle Manço'yla, Sevil Demir adlı genç kızın "Barış Manço kollarımda öldü" açıklaması üzerine konuştuk. Lâle Manço iddialara güldü geçti..

Lâle Manço'yla, Sevil Demir adlı genç kızın "Barış Manço kollarımda öldü" açıklamaları hakkında Barış'ın hayatını kaybettiği Moda'daki evinde konuşmaya gittiğimde, bahçe kapısından eve uzanan taş yolun ve merdiven basamaklarının üzerine onu çok seven ve öldüğünde günlerce burada sabahlara kadar bekleyen hayranları tarafından yazılmış "Şarkılarınla yaşayacaksın", "Seni seviyoruz", "Ve hep seveceğiz" sözlerini okuyunca gözlerim doldu. Böyle sevilen, böyle büyük bir sanatçının ve benim de 20 yıllık arkadaşımın arkasından yapılan yersiz tartışmalara girmek bana zor geliyordu açıkcası..

'BUNU YAPMAK AYIP'
Bununla birlikte her zamanki gibi sakin ve kontrollü görünen Lâle Manço'yla merak ettiğiniz tüm soruları uzun uzun, bütün açıklığıyla konuştuk. Lâle Manço söze "Ben sözlerimle kimseyi muhatap almıyorum, kimseye cevap vermiyorum. Bu bana yakışmaz" diyerek güldü ve şöyle devam etti;

"Yazılanları okudum, bu açıklamayı nasıl spekülatif hale getirdiklerini anlamıyorum. Söylenenlerde bir ilişkiyi belirleyici hiçbir şey yok. Yazının başlığı yanlış. Ayrıca Barış'ın özel yaşamı insanların tartışma konusu olamaz. Bir sanatçının hayatı, gündemde olduğu için ilgiyle izlenebilir ama böyle bir sanatçıya, öldükten sonra bunu yapmak da ayıptır."

- Seni şaşırttı mı bu açıklama?

- Şaşırttı diyemem. Barış öldüğü zamanki gazetelere bakın, olayın nasıl olduğu anlatıldı zaten. Aynı ağızdan bu anlatım yapılmış o zaman da. Ölürken yalnız olmadığı bilinen bir şey zaten. Bugün Barış'ın seneyi devriyesi yaklaşırken herkes anmak için kendi çapında bir şeyler yapıyor. Bizden de dökümanlar isteniyor, zaman zaman benden görüşlerimi istiyorlar. Zannederim bu da bir anma şekli olsa gerek.

'BİR İKİ DEFA EVE GELDİ'
- "Demek ki bu hanımın anma şekli de böyle" diyorsun..

- Ben belli bir kişiden söz etmiyorum, tarz olarak söylüyorum. Ama belki onun da anma tarzı ama o zaman da biraz kendisiyle çelişkiye düşüyor. Böyle spekülatif bir anma ne söylemiş olduğu saygıya, ne beğeniye uymayan bir tavır. İnsanlar anmalarını içlerinde yapabilir veya mezarının başında da yapabilir değil mi? Ama bu da bir tarz demek ki?

- Sen bu hanımı tanıyor muydun?

- Tanıyorum.. Bir sürü gidip gelen hayranları vardı, yanında gezen insanlar vardı. O da bunlardan biriydi, çok yakından tanıdığımı söyleyemeyeceğim.

- Eve geliyor muydu?

- Bir iki defa hatırlıyorum eve de geldiğini, stüdyoya da gelmişti.

- Birlikte çalıştılar mı?

- Hayır. Okuduğum kadarıyla "basın danışmanı" gibi bir hava yaratılmış. Böyle bir şey yok, "Ben çektim" dediği resimler de ona ait değil, hepsi Erkmen Sağlam tarafından çekilmişti. (Konuşma esnasında bir süre yanımızda bulunan Erkmen Sağlam da Lâle'nin söylediklerini doğruluyor)

YARIN
Lale Manço'nun pişmanlık duyduğu konu ne? Ne için 'keşke' diyor?

Barış Manço ile Sevil Demir birlikte yemek yedi mi?

Barış-Lale Manço çifti ayrı mı yaşıyordu?


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır