kapat

20.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kışlalı'nın katilleri mi?
Hizbullah'a bir darbe de Ankara'da vuruldu. 30 ev basıldı 9 kişi gözaltına alındı. Bir evde yakalanan bomba parçaları Ahmet Taner Kışlalı suikastinde kullanılanla aynı tipte

ANKARA Emniyet Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği operasyonda, 2'si kadın 9 Hizbullah örgütü mensubu yakalandı. Bomba yapımında kullanılan malzemelerin de ele geçirildiği operasyonda yakalananların Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı cinayeti ile bağlantılı olduğuna dair ciddi bulguların elde edildiği kaydedildi. Terörle Mücadele ekipleri, dün sabaha karşı, 5 aydır izledikleri Hizbullah örgütüne yönelik operasyonun düğmesine bastılar. İlk baskın Etimesgut'ta bulunan bir eve gerçekleştirildi. Evde 2'si kadın 5 kişi yakalandı.

BOMBA PARÇALARI BULUNDU
Evde bulunan dokümanlardan hareket eden polis, 30 eve daha baskın düzenledi. 4 militan daha gözaltına alındı. Ancak evlerin çoğunun terk edildiği anlaşıldı. Etimesgut'ta yakalanan kişiler, Tarsus'ta geçen yıl öldürülen 2 öğretmene ilişkin eylemin kendileri tarafından gerçekleştirildiğini söylediler.

Etimesgut'taki örgüt evinde ele geçirilen bomba düzeneklerinin, laboratuvar incelemesi sonucunda, arabasına bomba konularak öldürülen Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı cinayetinde kullanılan bombayla aynı düzenekte olduğu kesinleşti. Emniyet yetkilileri, yakalanan Hizbullah mensuplarının Kışlalı cinayeti başta olmak üzere, Uğur Mumcu ve Bahriye Üçok cinayetleri ile ilgili de sorgulandığını bildirdiler. Örgütün İran bağlantısı ile ilgili önemli ipuçları ele geçirildiğini ifade eden üst düzey bir yetkili, İstanbul'da ele geçirilen örgütün merkez arşivinden elde edilecek bilgilerin, başta Kışlalı, Mumcu ve Üçok cinayetlerine ışık tutacağını söyledi.

TANTAN: Kucağımıza düşecekler
İÇİŞLERİ Bakanı Tantan, Beykoz operasyonunun öneminin "daha sonra daha iyi anlaşılacağını" belirtti. Kışlalı suikastinin faillerinin yakalanması konusunda umutlu konuşan Tantan, "Polis, Jandarma ve MİT ortaklaşa hergün tam mesai yapıyor. Olağanüstü bir çalışma içindeyiz. Bunca çalışma karşılıksız kalmaz. Şu an bir noktaya geldik ve durduk. Ama kucağımıza düşeceği günler yakındır" dedi.

(Taki DOĞAN)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır