kapat

16.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Soğuk savaş sürüyor
Çiller-Yılmaz zirvesi görünüşte son derece olumlu geçse de, ANAP lideri DYP Genel Başkanı hakkındaki "Birleşik sağın lideri" formülüne yeşil ışık yakmaya yanaşmıyor

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, Çankaya'da koltuğun yeni sahibini belirlemenin yanısıra, yeni hükümet oluşumları ve siyasi yelpazede yeni yapılanmaları da gündeme getireceği beklentisi, seçimlere 4 ay kala partiler arasındaki "Temas trafiği ve pazarlıkları" hızlandırdı.

DYP Genel Başkanı Çiller'in liderler turu, Başkent kulislerinde, bir süredir "Küllenmeye" bırakılan "2000 senaryosunun" yeniden alevlenmesine neden oldu. Bu nedenle DYP kurmayları, Yılmaz'ın Cumhurbaşkanı, Çiller'in "Birleşmiş merkez sağın lideri" olması esasına dayanan "2000 senaryosu"nu, Cumhurbaşkanlığı seçiminin yaklaşmasıyla birlikte daha da ön plana çıkarıyor.

KAVGA YOK, VETO VAR
Bu formülün hayata geçirilmesi için son dönemde sık sık görüşen ANAP ve DYP'li kurmaylar, iki liderin önceki gün bir araya geldikleri son zirvenin oldukça sıcak bir atmosferde geçmesiyle, iyice umutlandı. Bunu Yılmaz'ın Cumhurbaşkanlığı'na aday olma isteğine bağlayan DYP'li kurmaylardan biri, ANAP liderinin tavrını esprili bir üslupla, "Sanki yüzüne Çankaya'nın nuru inmişti" diyerek anlattı. Ancak iki lider arasındaki kısa süreli ateşkesin yarattığı "umut" çabuk söndü. Görüşmeden hemen sonra yapılan nabız yoklamasına göre, Yılmaz'ın, "Birleşmiş sağın lideri Çiller" bölümüne yönelik vetosu sürüyordu. DYP'li bir kurmay, gelinen son noktayı şu sözlerle özetledi:

"Mesut Bey, (Ben Cumhurbaşkanı olayım, Tansu Hanım hiçbirşey olamasın) diyor. Bu doğru bir yaklaşım değil. Kendi liderini dışlamayı öngören bir formülü DYP tabanına nasıl anlatacağız? Bunu kabullenmemiz mümkün değil.."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır