kapat

16.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Uyuttular

Avrupa Ligi'nde final-four'u, Saporta Kupası'nda finali hedefleyen iki temsilcimizin lig randevusu basketbol adına bir rezaletti.

53-45, ilk yarı sonucu değil; maçın skoru... Ne basket, ne heyecan, ne mücadele vardı. Her iki takım, maçı birbirine hediye etmek için çabaladılar, ama sonunda daha nazik olan D.Şafaka koçu Markovski, Tofaş'a maçı ikram etti.

Aslında Markovski'nin kazanmak için maçın geneline yaymaya çalıştığı oyunu yavaşlatma fikri, doğru bir stratejiydi. Ancak bunu kendi oyuncularının yaratıcı güçlerini ortadan kaldırarak, tamamen set düzeninde hücum organize etmek ile kendi kendisine tuzak kurdu.

Serbest oyuna alışık olan D.Şafaka, katı set düzeninde yüzde 31'lik dış şut yüzdesiyle oynayarak maçı kaybetti. 36 dakika oynayan ve sayı krallığında iddialı olduğunu bildiğimiz Michael Ansley, 0/5 üçlük, 2/8 ikilik, toplam 2/13 şut yüzdesiyle maçı zaten D.Şafaka'ya kazandıramazdı. Markovski, maça 19 değişiklik yaparak müdahale etse de verim alamadı. Ayrıca oyuna girenlerin konsantre olup, pozitif şeyler üretmesine de şans vermedi.

Tofaş ise gücünün ve kadro derinliğinin kapasitesini oyuna yansıtamadığından dolayı düşünmeli ve ancak rakibinin ikramına sevinmeli.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır