kapat

16.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Heyecan bitiyor

G.Saray'ın maçlarını izlemek zorlaşıyor. Çok şey bekliyorsunuz, olmuyor... Sarı-kırmızılıların o yüksek tempolu, presli oyunları yok. "Dün akşamki Altay takımından hangi futbolcuyu alıp G.Saray'a monte etsem oynar" diyorsunuz. Yok; bulamıyorsunuz... Tersini düşünüyorsunuz. G.Saray'dan 3 futbolcu alıp Altay'a koysak ne olur? Herhalde Altay'ın oyunu bir hayli değişir.

G.Saray'la diğer takımlar arasında fark bu kadar açıldı. Böyle olunca da sarı-kırmızılıların oynadığı maçlar keyif vermemeye başladı.

Galatasaray seyircisi artık kendi takımı ile değil, hakemle uğraşıyor. Eskiden i... hakem diye bağırırlardı, şimdi aptal hakem diye bağırıyorlar. Bence yanlış yapıyorlar. Yıllardır süren eyyamcı tutum, bunun tersini yapan hakemleri zor durumda bırakıyor. Dün gece ileride çok iyi olabilecek bir hakem seyrettim. G.Saray'ın attığı buz gibi bir golü de iptal etti ama dürüst düdük çalmaya uğraştı. Yaranamadı.

G.Saray'ın attığı ilk golden önce hakemin kararlı tutumu, Okan'ın ısrarı, Hagi'nin golü... Kimse hakemin ısrarını görmüyor. Emre hakem ile konuşuyor, G.Saray aleyhine gol pozisyonu... Artık Türkiye'de bazı şeylerin değişmesi lazım...

İkinci kim olur?
G.Saray kalesinde bir gol gördü, yine yan top. Defans seyretti. Maç boyunca Altay'ın etkinliği yok. Yalnız, G.Saray ile mücadele ediyorlar. Bu gidiş Türkiye'deki futbol heyecanını öldürdü. Kimse liderliği konuşmuyor. Herkesin ağzında "Acaba kim ikinci olur" sorusu var. Dolayısıyla da kalite düşüyor.

Basın, "Hagi mi büyük, Sergen mi?" tartışması yapıyor. Şu bir gerçek, Hagi büyük profesyonel. Sergen de normal bir futbolcu. Kimse B.Hakan'ın, Suat'ın, Okan'ın, Emre'nin, Ümit'in tekmeye kafa soktuğunu görmüyor. G.Saray'da Hagi'den, Sergen'den daha önemli bir sistem var. Fatih de bunu yürütmeye uğraşıyor.

Canı gönülden iş yapanları değil de ayağının burnu ile top oynayanları artık bir kenara koyalım. Hakedene de değerini verelim.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır