kapat

16.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Hagi&Sergen

G.Saray Altay'a bir sürpriz yapma şansı tanımayarak zirvedeki yoluna emin adımlarla devam etti. Maç boyunca çok rahat olan sarı-kırmızılılar, kontrolu hep ellerinde tuttular. G.Saray'ın bu kadar rahat olması ve maçlarını kazanmasının tek olumsuz yönü, tribünlere artık seyirci çekememesi...

Genç Altay'ı da kutlamak lazım. Güçlü rakipleri karşısında katı bir defansla oyunu çirkinleştirmediler. Maçın son dakikasına kadar en azından beraberliği yakalamak için defans kadar, hücumu da düşündüler. Bu anlayışları ve yaptıkları büyük mücadele nedeniyle de alkışı fazlasıyla hakettiler. Defansta oynayan B.Kenan'ın oyunu elektriklendiren gereksiz davranışları dışında...

Dünkü G.Saray'da usta Hagi için ayrı bir paragraf açmak lazım. Sakatlık nedeniyle 45 gün sahalardan uzak kalmak Hagi'ye yaramış. Ayrıca Sergen'le mukayese edilmek de onu daha iyi motive etmiş. Eskisi gibi güzel pasları ve golleriyle yine G.Saray'ı taşımaya başladı. Geçen hafta Kocaeli'ndeki mükemmel golden sonra dün akşam da öyle inanılmaz bir gol attı ki, görülmeye değerdi. Çıktığı dakikaya kadar G.Saray'da oynadı, oynattı ve maçın en iyileri arasına adını yazdırdı.

G.Saray'da ilk 11'dekilerden, oyuna sonradan giren tüm oyunculara kadar tüm futbolcular çok diriydi. Taffarel, G.Saray'ın ihtiyacı olduğu ender pozisyonlarda, kalede ne denli bir güvence olduğunu bir kez daha kanıtladı.

G.Saray'da sahada oynayan oyuncular kadar kulübe de çok zengindi. Böyle kaliteli yedeklere sahip bir takımın sırtı yere gelmez. Zaten öyle de oldu.

Hakan'a yanlış partner
Gerek Hasan Şaş, gerek Sergen'le G.Saray'ı izlemek ikinci yarıda daha da keyifli hale geldi. Forvette Hakan-Marcio ikilisi rakibin sıkı markajına rağmen ilk yarıda iyi mücadele ettiler. Ama açıkçası bu ikili G.Saray için, daha doğrusu G.Saray'ın oyun anlayışı ve oyuncu yapısı için uygun değil. Hakan'ın yanında Arif'in canlılığı, bu olmazsa da Sergen'in veya Hasan'ın oynaması daha uygun.

İkinci yarıda Hasan Şaş'ın orta alana girmesiyle Hagi forvete çıktı. Böylece orta alan daha da güçlenmiş oldu ve daha fazla pozisyon üretme şansı yakalandı. Hele yorulan Hagi'nin yerine Sergen oyuna girince G.Saray'ın görüntüsü daha da mükemmelleşti. Sergen, "Hagi büyük bir usta ama beni de yabana atmayın" der gibiydi. Mükemmel işler yaptı. Attırdığı üçüncü gol harikaydı, bravo Sergen'e.

Dün akşam G.Saray için olumsuz söylenecek çok az şey var. Oynuyor, atıyor, rakibine izin ettiği kadar oynama şansı tanıyor. Kazanıyor ve yoluna devam ediyor.

Hakeme gelince, Z.Önder İpek, son zamanlarda gördüğüm en acemi yönetimi gösterdi. Ters kararlarıyla saç baş yoldurdu.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır