kapat

16.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Komutanının kucağında öldü
Tunceli'de 9 Ocak günü şehit düşen Binbaşı Yavuz, General Bıyık'ın kucağında öldü. Bölgede Orgeneral Timur'un yürüttüğü geniş çaplı bir operasyona başlandı, teröristler ablukaya alındı

Tunceli'de bir binbaşı ve bir yüzbaşının da şehit olduğu hain saldırının ardından, bölgede Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Timur'un bizzat yönettiği geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Harekatın, 1998 yılı ortalarında aynı bölgede icra edilen, Murat Operasyonu hariç, yoğun kış koşullarına rağmen, geniş çaplı ve bir orgeneral komutasında ilk kez yapıldığına dikkat çekildi.

Kurmay Binbaşı Bülent Yavuz, Yüzbaşı Ercan Solak, Uzman Çavuş Asım Gökmen, Uzman Onbaşı Mustafa Güney, Abdullah Köse ve Gökçen Özkaya'nın şehit olduğu, beş askerimizin yaralandığı çatışmadan sonra derhal bölgeye giden Orgeneral Necdet Timur, teröristleri etkisiz hale getirecek planı uyguladı ve sayıları 160'a yaklaşan terörist grubu kuşatmaya alındı. Birliklerimiz tüm bölgeyi ve dağlık alanı kontrol altına alırken geniş çaplı bu operasyonun başarı ile sürdüğü bildirildi.

SALDIRI ZANNETTİLER
Öte yandan bütün ülkeyi üzüntüye boğan Tunceli'deki olayda kurmay Binbaşı Bülent Yavuz'un ilk ateşte vurularak, Tuğgeneral Mustafa Bıyık'ın kucağına düştüğü öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, olay şöyle gelişti:

Tunceli'deki acı olay öncesi Jandarma Asayiş bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bıyık bayramlaşmak üzere bölgedeki mezra ve köyleri ziyaret etme kararı aldı. Binbaşı Bülent Yavuz (38) ve İKK Subayı Yüzbaşı Ercan Solak'ın da aralarında bulunduğu askeri grup, helikopter ile karla kaplı dağ köylerini dolaşmaya başladı.

Mezra ve köy halkı ile bayramlaşan Tuğgeneral Mustafa Bıyık sorunları dinleyerek bayram hediyeleri de verdi. Bayramlaşmanın sona ermesinden sonra helikopter, telsiz ile dönüş için Yenikonak köyüne çağırıldı. Bu sırada köyde saklanan teröristler takviye birliğin geldiği kanısıyla operasyon düzenleneceğini zannederek mevzilerinden çıkıp önce helikoptere ateş açtılar. Teröristler daha sonra da Tuğgeneral Mustafa Bıyık ve ekibindeki askerlere yönelik olarak ateşe başladılar.

Yakın mesafedeki çatışma sırasında 6 şehit verilirken kurmay Binbaşı Bülent Yavuz ilk ateşte vurularak, Tuğgeneral Mustafa Bıyık'ın kucağına düştü ve can verdi. General Bıyık, 6 şehit ve 5 yaralı askerinin yanı başında teröristlerle çatışmayı sürdürdü. Bu sırada telsiz ile istenen yardım sonucu takviye birlikler de geldi ve ilk etapta 6 terörist öldürüldü.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır