kapat

16.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mahpustan mektup var
Siyasi tutuklular Meclis'e yazılı olarak başvurdu ve istekler bulundu: Bayan-erkek tutuklular ayrı ayrı cezaevine konulmasın, saz kursu açılsın, uydu antenler yerleştirilsin...

Bayrampaşa Cezaevi'ndeki siyasi tutuklular, cezaevi sorununu araştıran Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na yazılı olarak başvurarak istek ve şikayetlerini ortaya koydular. Hem insanın cezaevinde de olsa temel insan haklarına sahip olduğu vurgulanan başvuruda, "Siyasi tutuklular için bayan-erkek ayrımına son verilsin. Bu tutuklular ayrı ayrı cezaevine konulmasın. Bir cezaevi içinde tutukluların birbirlerini ziyareti mümkün olsun" isteği dikkat çekti. Tutukluların isteklerinden bazıları:

Siyasi tutuklular için bayan-erkek ayrımına son verilsin.

Her koğuşa ankesörlü telefon yerleştirilsin.

Tutuklular için saz ve bilgisayar kursları açılsın.

Uydu antenler kurulsun.

Her türlü spor ve cimnastik aletleri verilsin.

İçme suyu şebekesine arıtma tesisi kurulsun.

Ailelerin getirdiği eşyalar x-ray cihazından geçirilsin ama ambalajları açılmasın.

İstenilen kitap ve dergiler getirtilebilsin.

Mahkemelere güvenlik içinde gidip gelinebilsin.

KARTAL CEZAEVİ
Kartal Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu, Kartal Cezaevi'ne cep telefonu sokulduğu ve Erol Evcil'in hesabından imzası taklit edilerek para çekildiği iddialarını doğruladı. Boyrazoğlu, Yakacık'ta bulunan Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'ndeki iddialarla ilgili olarak, "Karagümrük Çetesi"nin elebaşı olarak bilinen "Nuriş" lakaplı Nuri Ergin'in 4 bin dolar rüşvet karşılığında cezaevine cep telefonu soktuğu iddiasıyla ilgili olarak Boyrazoğlu, yapılan aramalarda aralarında ünlülerin de bulunduğu bazı tutuklularda telefon tespit edildiğini doğrulayarak, şunları söyledi: "Nuri Ergin'de arama sırasında bir telefon bulduk, birini de kendisi teslim etti. Bir dönem Kartal Cezaevi'nde kalan ülkücü mafya lideri Kürşat Yılmaz, başka cezaavine sevk edildiğinde, bu telefonu Çakıcı'nın adamı olarak bilinen ve adam öldürmek suçundan tutuklu bulunan Mücahit Gözen'e bıraktığını öğrendik. Gözen'e cep telefonunu veren kişinin tespit edilmesiyle telefonu alabildik. Aralarında cezaevi müdürlerinin de bulunduğu çalışanlar hakkında adli ve idari soruşturma başlattık."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır