kapat

16.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Borsaya iki şirket daha
Şirketler halka arz kuyruğuna girmeye başladı. Sermaye Piyasası Kurulu'nun haftalık bültenine göre Alkim Alkali Kimya ve Karsan Otomotiv halka açılmak için başvuruda bulundu.

Kurulun incelemeye aldığı müracaatlar arasında yer alan Alkim Alkali Kimya, ortakların rüçhan haklarını kısıtlayarak, 1 trilyon 290 milyar liralık halka arz yoluyla sermaye artırımı talebinde bulundu. Karsan Otomotiv de halka açılma yoluyla 240 milyar liralık hisse senedi ihraç etmek için başvurdu. İhraç edilecek hisselerin 120 milyar lira nominallik kısmı ortaklara ait.

Mensa Mensucat 6 trilyon 800 milyar lira bedelli, Karsan bir trilyon 80 milyar liralık bedelsiz (iç kaynaklardan) hisse senedi ihracı için Kurul'a başvurdu. Garanti Bankası'nın B Tipi Likit Fonu 136 milyar liradan 272 milyar liraya arttırma talebi uygun görüldü. Portföy yapısı yüzde 100 ters repodan oluşan 136 milyar liralık fon katılma belgesinin pay sayısı 13 milyon 600 bin ve süresiz olarak belirlendi. Yatırım Finansman Menkul Değerler'in bir trilyon liralık A Tipi Resan Özel Fon katılma belgesi ihraç talebi de bu hafta Kurul tarafından incelemeye alındı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır