kapat

16.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Eczacıbaşı da 2000'de yüzde 10 büyüyecek
Koç ve Enka'nın ardından Eczacıbaşı Grubu da 2000 yılı için kendisine yüzde 10 oranında büyüme hedefi koydu

EczacıbaşI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Topluluğu'nun 1999 yılında yüzde 5 düzeyinde büyüme kaydettiğini de belirterek, "Büyüme daha çok ihracata yönelik sektörlerden geldi. İç piyasaya yönelik işlerimizde bu oranda bir iyileşme göremedik'' dedi. Eczacıbaşı, 2000 yılında yüzde 10'ların üzerinde büyüme beklediklerini açıklarken de, bunun hem iç, hem dış piyasaya yönelik olarak gerçekleşeceğini kaydetti.

Bülent Eczacıbaşı, Türkiye ile ilgilenen bazı yabancı kuruluşlarla görüşmeler yaptıklarını ve bu görüşmelerin yakın bir gelecekte neticelenebileceğini bildirdi. Eczacıbaşı, Türkiye'nin artık istikrara kavuştuğunu belirterek, ''dileğimiz birtakım siyasi mayınların önümüze çıkmaması'' dedi.

Bülent Eczacıbaşı, iş çevrelerinin iyimserliğinin, gerekenlerin yapılmasından kaynaklandığını vurguladı. Aslında henüz sonuca ulaşılamadığını, ancak enflasyonla ciddi bir mücadelenin başlatıldığını ve kamuoyunda güven yaratıldığını gördüklerini belirten Eczacıbaşı, yıllardır alınması gereken kararların da alındığının izlendiğini bildirdi. Bülent Eczacıbaşı, şöyle devam etti: ''Bizde iyimserlik yaratan gelişmeler bunlar. Ama sonuca varabilmek için, yani (artık Türkiye istikrara kavuştu, enflasyonu yendi) dememiz için bu programın kararlılıkla uygulanması gerekiyor. Bu arada dileğimiz birtakım siyasi mayınların yolumuza, önümüze çıkmaması. Bunlardan bir tanesinin başarıyla aşıldığını gördük. Bunu da çok mutluluk verici gelişme olarak nitelendiriyoruz. Herşeyden önemlisi, liderlerimiz burada uzlaşma örneği sergilediler. Uzlaşma kültürünün Türkiye'de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladığını, bunun işaretlerini görüyoruz. Bunun Türkiye'nin önünü açacağına inanıyoruz.''


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır