|
|
Bu mezbeleliği özlüyorlar
Topkapı düzenlemesinin işlerini aksatmasından yakınan esnaf "Batıyoruz, eski düzen iyiydi" diyor
BİTMEK BİLMEDİ
TOPKAPI trafiğini yeraltına almayı, yerüstünü ise büyük bir yeşil rekreasyon alanına dönüştürmeyi amaçlayan düzenleme tam 3 yıldır sürüyor. Bu da Topkapı esnafının soluğunu kesti. Esnaf, Topkapı'nın eski karmakarışık, düzensiz ve bakımsız halini özlüyor.
DEV BİR ŞANTİYE
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'nin yılan hikayesi gibi uzayan inşaat çalışmaları nedeniyle Topkapı 3 yıldır dev bir şantiye görünümünden kurtulamıyor. Esnafın yoğunlaştığı Suriçi'ne araç giremiyor, inşaat kazı ve çukurları yayalar için büyük engel teşkil ediyor.
DURUM BELİRSİZ
İNŞAAT biterse Topkapı İstanbul'a yakışan bir yer olacak. Ancak inşaatın uzamasına tahammülü kalmayan esnaf, iflasın eşiğinde. Topkapı esnafı "Bari bize bir tarih verilsin; belediyenin suskunluğundan, belirsizlikten bıktık" diye yakınıyor.
ŞENOL BAŞTAKAR
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|