kapat

13.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sivil askerler slogan attı
TÖRENDE ilk kez sivil giyimli subay ve astsubayların protesto eylemi yaşandı. Cumhurbaşkanı'nın arkasından slogan atanlar arasında sivil askerlerin bulunduğu ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ve diğer siyasilerle birlikte cenazelerin önünde namaz için saf tuttuğu bir sırada sloganlar yükseldi. Polisler, şehit yakınlarını teskin etmeye çalıştılarsa da başarılı olamadılar. Sloganlar sürerken Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Kutlay Çelik, hemen yanındaki Ankara Merkez Komutanı Tuğgeneral Uğur Büyükçuha'ya yaklaşarak "Komutanım, polislerim bazı göstericilerin subay ve astsubay olduğunu söylüyor. Onlara müdahale edemiyoruz" dedi.

Tuğgeneral Büyükçuha ise derhal üst rütbeli subayları çağırarak Demirel'in arkasında bulunan grupta hüviyet tesbiti yapılmasını ve subay ile astsubayların hüviyetlerini almalarını emretti. Bu emir üzerine arka tarafta slogan atanların tek tek hüviyet kontrolleri yapıldı ve sivil giyimli protestocu subay ve astsubaylar büyük bir gizlilik içinde törenden uzaklaştırıldı.

Subay ve astsubaylara polis müdahalede bulunamıyor. Yasa gereği askerlerle ancak Askeri İnzibatlar muhatap olabiliyor.

(Taki DOĞAN)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır