kapat

11.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Hahamlardan İnternet fetvası
İSRAİL'DE aşırı dinci Musevi din adamları Hahamlar, yandaşlarına Internet'i yasakladı. Hahamlar bunun gerekçesini, Internet'te yer alan seks ve porno siteleri olduğunu belirtti. İncil'i araştırmak ve incelemek ya da iş, ev ve ekonomi hayatındaki gelişmeleri takip etmek için bilgisayarın gerekli olduğunu söyleyen Hahamlar, Internet'teki bazı sitelerin, inananları "pisliğin içine" çekebileceğini belirtti. Hamahaneh Haharedi gazetesi, sayfalarında Hahamlar'ın getirdiği bu yasağa geniş yer verdi. Karar, aşırı dincilerin yaşadığı bölgelerde afişlerle duyruldu.

Kopan parmak hırsızı ele verdi
Azılı oto hırsızı beklenmedik bir şekilde yakalandı. İskoçya'da polis aşırı hız yapan bir aracı takibe aldı. Araba bir süre sonra kaza yaptı. Polis arabanın yanına geldiğinde sürücü gitmişti. Ancak işaret parmağı direksiyon ile cam arasına sıkışarak kopmuştu. Parmak izi kontrolünden sonra sahibinin yıllardır aranan azılı oto hırsızı Jim Donovan olduğu anlaşıldı. Hırsız yakalandı..

Grip salgını İtalya'ya geldi
İNGİLTERE'DE her yüzbin kişiden 140'ını yatağa düşüren Sidney gribi İtalya'ya geldi. Tüm Avrupa'yı etkisi altına alan grip salgınının, İtalya'da 2 milyon kişiyi yataklara düşürdüğü bildirildi. İtalya Sağlık Bakanlığı salgınla ilgili alarm verirken, halkın hastalıktan korunma konusunda bilgilendirilmesine başlandı. İtalya'nın genelinde hastanelerin çoğunun tamamen dolduğu ve gripten şimdiye kadar 2 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Reformculara ret
İRAN'DA gelecek ay yapılacak parlamento seçimlerinde milletvekilliği için kayıt yaptıran 300 reformcunun adaylıkları reddedildi. Adaylıkları reddedilen reformcular, karara itiraz edeceklerini söylediler ve ret gerekçelerinin açıklanmasını istediler. Seçim yasasına göre, adaylıkları denetleyen Anayasayı Koruyucular Konseyi'nin, istek üzerine adaylara reddedilme gerekçelerini ve kanıtlarını bildirmesi gerekiyor. Bu arada tamamen muhafazakar din adamları ve sivil hukukçulardan oluşan 12 kişilik konseyin sivil hukukçu üyelerinden Seyid Rıza Zaverei, konseyin milletvekili adaylarının tamamının geçmişini incelemek için yeterli zamana sahip olmadığını söyledi. Ve adaylıkların yüzde 92'nin kabul edildiğini belirtti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır