kapat

11.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bu halde İspanya'da yargılanamaz
Şili eski diktatörü Pinochet'in diyabetten virüs enfeksiyonuna ve felce kadar birçok rahatsızlığı çıktı. Pinochet'nin bu halde yargılanamayacağı belirtildi

İNGİLTERE'DE göz hapsinde bulunan Şili eski diktatörü Augusto pinochet'nin sağlığında ciddi bozulmalar olduğu tespit edildi. İspanya'ya iade istemiyle Londra'da bir buçuk yıl önce tutuklanan Pinochet, geçen hafta sağlık kontrolünden geçti.

Ancak çıkan sonuçlara göre, Pinochet'nin sağlığı İspanya'da yargılanmaya müsait değil. Doktorların bulgularına göre, 84 yaşındaki diktatörün hastalıkları arasında şunlar var: Virütik enfeksiyon, diyabet, kalp rahatsızlığı, ayrıca geçirdiği iki küçük felcin etkileri de sürüyor. Pinochet'nin diyabeti nedeniyle de elleriyle ayakları tutumuyor.

İSPANYA İADESİNİ İSTİYOR
Pinochet'nin İspanya'ya gitmekten tek kurtuluşu bu sağlık problemleri gerekçe gösterilerek insani nedenlerden serbest bırakılmasından geçiyor.

Pinochet 15 ay önce, tedavi için geldiği Londra'da, iktidarı döneminde aralarında İspanyollar'ın da bulunduğu 3 bin 197 kişiyi öldürtmek suçundan İspanya'ya iade talebiyle tutuklandı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır