kapat

02.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GÜNGÖR MENGİ(gmengi@sabah.com.tr )


Aydınlık

Televizyon muhabiri New York sokaklarında önüne gelene soruyor: "Aydınlık bir gelecek için ne yapmak lazım?"

Bir Amerikalı'nın verdiği cevap, yeni yıla orada giren bir dostumuzun hoşuna gitmiş:

Adam "Aydınlık için karanlığa sırtımızı dönmemiz lazım" demiş.

Amerikalı için iş bu kadar kolay.
Çünkü orada karanlıkla savaşmak sorumluluğu taşıyan otoritelerin kayırma veya savsaklama yapması imkânı bulunmuyor.

Ama Türkiye öyle mi?
Karanlıkta üreyen haksızlık, hırsızlık, çetecilik, sade vatandaşın bile can ve mal güvenliğini tehdit ettiği için tüm yaşamı etkiliyor.

Geçen hafta Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Doç. Dr. Abdülkadir Sezgin, tarikatların giderek daha tehlikeli boyutlara ulaştığını söyledi bir panelde:

"Gerek sağ, gerekse sol görüşlü partilerin tarikatlarla bağlantıları var. Devlet yöneticilerinin tarikatları demokrasinin açtığı çiçekler olarak değerlendirmesi yanlıştır. Politikacılar 'Bizim partiyi destekleyen tarikat iyi tarikattır' diyor. Dinle ilgili böyle bir örgütlenmenin siyaset alanına girmemesi gerekir."

Deste deste oy..
Din, beceriksiz ve muhteris politikacıların sığınağıdır. Oyları deste halinde getireceği umudu onları tarikatlara iter.

Cemaatleri oy deposu olarak görme açgözlülüğü ile sürüklendikleri ihanet, demokrasiye de, dine de zarar verir.

Bakın en ılımlı tarikatın lideri diye Ecevit'in bile sempatisini kazanan Fethullah Hoca, takiyesi bir bantla açığa çıktığı günden beri Türkiye'ye dönemiyor.

O bantta hoca, müritlerine "Adliyede, mülkiyede veya bir başka hayati müessesede göze batmadan yerleşin, yükselin, güç ve kuvveti cephenize çekeceğiniz ana kadar harekete geçmeyin" diyordu.

Yani "Benden haber bekleyin" demeye getiriyordu.

Din bu milletin gücü ve üstünlüğüdür. Tehlike, bu ortak zenginliğin sömürülmesi ve siyasi tekellerle parçalanmasıdır.

Şifre enflasyon..
ANAP'ın yaptırdığı bir kamuoyu araştırmasının "Gizli" damgası taşıyan raporu, Türk halkının artık böyle bir tuzağa düşmeyeceği güvenini veren bulgularla dolu.

Son seçimdeki parti tercihlerinde din faktörünün yüzde 7.7, milliyetçiliğin yüzde 6.4, laikliğin yüzde 6.1, özgürlüğün yüzde 4.4 payı olmuş. Yani toplam yüzde 25..

Buna karşılık hizmet, ekonomiyi düzeltme ve işsizliğe çözüm beklentileri, oy verme davranışında yüzde 53 pay tutmuş.

Enflasyonu indirme hedefi en hayati davadır. Bu savaş kazanıldığı gün, enflasyonun sebep olduğu haksızlıklar karanlığında üreyen irtica da dahil tüm tehditler, tehdit boyutunu kaybedecektir.

Halk o zaman öcüleri haber veren sahte kurtarıcıların değil, marifet gösteren insanların peşinden gidecektir.

Enflasyonla mücadele kararı veren bu hükümet, yeni yılda Türkiye'nin gerçek kurtarıcısı olma şansına sahiptir.

Dileriz bu şansı değerlendirmenin basiretini gösterirler ve sonunda hak edecekleri ödülü görürler.

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır