|
|
Sultanahmet'te felekten bir gece
Eski Ramazanlardan bir tat almak isteyenler kendilerini Sultanahmet Meydanı'na atıyor. Kokoreçcisi, macuncusu kurulan ahşap dükkanlarda müşteri bekliyor
SULTANAHMET'TE Ramazan'ın tadı bir başka oluyor. Özellikle eski Ramazanları arayanlar, ailece geldikleri Sultanahmet'te eski günlerini anarken, geçmişten izler taşıyan bu güzellikleri de çocuklarına anlatıyorlar.
Pamukşekeri, kokoreç, döner, macun, gözleme, tatlı ve Türk mutfak kültüründe önemli yeri olan daha nice yemekler tadılmak için bekliyor. Sultanahmet Meydanı'nda kurulan ahşap dükkanlarda şıracıdan bozacıya, tatlıcıdan kokoreççiye her türlü satıcıya rastlayabilirsiniz. Geçmişin motifleriyle süslenen Sultanahmet Meydanı'na akın eden 7'den 77'ye İstanbullular, hoşça vakit geçirmenin tadına varıyorlar.
ÇOCUKLARA BAYRAM
Çocuklar, meydana kurulan oyun alanlarında oynarken, adeta zamanda yolculuk yapıyormuşçasına geçmişi anan yaşlılar da gençlere bu güzellikleri anlatıyorlar. Kimisi Avrupa Birliği adaylığından sonra yasaklanması gündeme gelen kokoreç için sıraya girerken kimisi de padişah kıyafetleri içerisinde resim çektiriyor.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|