150 yıllık Siemens, yeni çağın gereklerine uygun olarak yeniden yapılanmaya gidiyor. 1.5 yıl önce bilgi ve iletişim şirketlerini tek çatı altında toplayan Siemens, şimdi bu yapıyı üçe bölerek daha müşteri odaklı hale getiriyor. Böylece Türkiye'de Siemens Business Service olarak faaliyetini sürdüren şirketten iki yeni firma daha doğdu.
Siemens bu yapılanma ile daha küçük yapıya bölünerek anahtar teslimi çözümler sunmayı hedefliyor. Siemens Business Service Genel Müdürlüğü'nü yapan Prof. Dr. Atilla Gönenli de bu yapılanma ile görevinden ayrılarak Yönetim Kurulu üyesi olarak hizmet sunmaya devam edecek.
Yeni yapılanma ile Siemens Bilgi ve İletişim üçe bölündü. Bunlardan ilki danışmanlık, çözüm tasarımı, sistem entegrasyonu ve işletme görevlerini üstlenen Siemens Business Services. Genel Müdürü Çağlayan Arkan oldu. İkincisi akıllı, dayanıklı ve bağlantıya hazır ürünlerin sunulduğu Fujitsu Siemens Computers. Şirketin Genel Müdürü Nezih Süzen. Üçüncüsü de telli ve telsiz altyapı, çağrı merkezleri kuran Siemens Nixdorf, bu şirketin Genel Müdürü ise Barbaros Enginer.