FP Lideri Recai Kutan, hafta sonu yoğun bir program hazırlamıştı. Ancak programı tümüyle iptal edildi. Kutan, grip olmuş, üstüne üstlük midesinden ve bağırsaklarından da rahatsızlanmıştı. Halsizlik çeken Kutan'ı ilk olarak Necmettin Erbakan'ın da doktoru olan ünlü gastrolog FP Genel Başkan Yardımcısı Ali Gören muayene etti.
Gören, ilaç yazdı ve Kutan'ın dışarı çıkmasını yasakladı. Ali Gören, SABAH'a yaptığı açıklamada, "Recai Bey'in ufak bir sorunu vardı. Tıbbi müdahalelerle bunu çözdük. Sağlığı çok iyi. Hiçbir sorunu yok" dedi.
Doktor müdahalesi ve ilaçlar işe yaradı. Ama Kutan'a en büyük destek eşi Mebrure Hanım'dan geldi. Mebrure Hanım, bir an olsun eşinin yanından ayrılmadı. Kutan'a, tıbbi ilaçların yanı sıra, Anadolu'nun geleneksel yöntemlerini de uyguladı. Bol bol nane limon kaynattı ve kendi eliyle içirdi. Terini kontrol etti, ateşini takip etti.